24 de jucători vor participa la Turneul Campionilor RTP 2019

24 de jucători s-au calificat la turneul Campionilor RTP din 2019, dublu faţă de prima ediţie organizată în anul 2018. Turneul Campionilor se va desfăşura pe 27 octombrie 2019 la Club Sportiv Galaxy din Bucureşti.

Cei 24 de jucători au fost repartizaţi în opt grupe, a câte trei jucători, fiecare disputând câte două meciuri în grupă. Primul clasat în fiecare grupă va merge în sferturi de finală.

Fiecare grupă are un cap de serie stabilit în baza clasamentului RTP. Ordinea grupelor şi repartizarea celor opt capi de serie s-a realizat pe 20 octombrie 2019, prin tragerea la sorţi organizată imediat după festivitatea de premiere a turneului RTP 500 Platinum 2019.

Din cei 20 de campioni RTP din 2019, doar 9 au putut confirma participarea la Turneul Campionilor RTP. Potrivit regulamentului RTP, locurile libere au fost ocupate de finaliştii RTP şi de jucători în baza clasamentului RTP.

Doru Băloi, liderul RTP, finalist la Turneul Campionilor din 2018, a fost desemnat principal cap de serie la Turneul Campionilor RTP 2019 şi va juca în Grupa Albastră alături de Vlad Ghimpu şi Iulian Morariu.

Nicolae Cristescu, cap de serie numărul doi la Turneul Campionilor RTP 2019, a fost repartizat în Grupa Portocalie alături de Cătălin Bosoancă şi Luchian Cincu.

Sorin Bădărău, cap de serie numărul trei, va juca la Turneul Campionilor în Grupa Galbenă alături de Alexandru Popescu şi Ştefan Popescu.

Iulian Ciucă, cap de serie numărul patru, va juca în Grupa Gri a Turneului Campionilor alături de Eduard Ciurea şi Alexandru Giroveanu.

Cristian Ivanenco, favorit numărul cinci la Turneul Campionilor RTP, va juca în Grupa Argintie alături de Mircea Trocaru şi Vlad Vâlcu.

Adrian Moroşan, cap de serie numărul şase, va juca la Turneul Campionilor RTP în Grupa Roşie alături de Claudiu Băluţă şi Mario Stănciulescu.

Ilea Ioan Gabriel, cap de serie numărul şapte la Turneul Campionilor RTP, va juca în Grupa Mov alături de Mihnea Susanu şi Tiberiu Purdea.

Cristian Tudose, favorit numărul opt la Turneul Campionilor RTP, va juca în Grupa Verde alături de Sebastian Forţu şi Mădălin Mocanu.


Duminică, 27 octombrie 2019, înainte de începerea primelor patru meciuri de la Turneul Campionilor RTP, se va realiza tragerea la sorţi a Sferturilor de finală şi a Semifinalelor.