Mădălin Mocanu, cap de serie numărul unu la turneul RTP 1000 din 2 august 2020

Mădălin Mocanu a fost desemnat vineri, în premieră, principal favorit la un turneu de categorie RTP 1000. Este pentru a doua oară consecutiv când Mădălin Mocanu este principal favorit la un turneu RTP, după cel din 26 iulie 2020, de categorie RTP 500.

Mădălin Mocanu, locul doi RTP şi finalist la turneul RTP 500 din 26 iulie, reuşeşte o nouă performanţă. Devine în premieră principal favorit la un turneu de categorie RTP 1000 şi porneşte cu prima şansă pentru a deveni noul lider RTP. Are nevoie de minim o victorie duminică, pentru a spera la fotoliul de lider RTP.

Mădălin Mocanu are Bye în primul tur şi va juca direct în optimi cu Luchian Cincu, locul 19 RTP. Dacă câştigă meciul şi merge în sferturi, acumulează 2950 de puncte şi îl depăşeşte pe actualul lider RTP, Claudiu Băluţă care are un total de 2750 puncte.

Doru Băloi, favorit numărul doi al turneului RTP 1000, are Bye în primul tur şi va juca în optimi cu învingătorul partidei disputate de Mircea Trocaru şi Alin Cristian Savin. Doru Băloi, fost numărul unu RTP de două ori, are a doua şansă să urce din nou pe primul loc. Însă dacă Mocanu se califică în sferturi de finală, trebuie să joace cel puţin finala dar cu condiţia ca Mocanu să nu se califice în semifinale. 

Andrei Munteanu, favorit numărul trei, are a treia şansă să devină lider RTP, însă trebuie să câştige turneul RTP 1000 de duminică. În primul tur are Bye, iar în optimi va juca cu învingătorul partidei disputate de Valentin Mitrică şi Mircea Purcaru.

Adrian Căruceriu, cap de serie numărul patru, va juca direct în optimi de finală cu învingătorul partidei disputate de Bogdan Iorga şi Vlad Vîlcu.

Iulian Vlad Ciucă, cap de serie numărul cinci, va juca direct în optimi de finală cu învingătorul partidei disputate de Vlad Smighelschi şi Florin Boboc.

Silviu Matei, cap de serie numărul şase, proaspăt campion RTP 500, va juca direct în optimi de finală cu învingătorul partidei disputate de Damian Victor Oancea şi Dorian Pătraşcu.

Alexandru Popescu, cap de serie numărul şapte, va juca direct în optimi de finală cu Alexandru Dănăilă.

Mario Stănciulescu, cap de serie numărul opt, va juca în optimi de finală cu învingătorul partidei disputate de Nicolae Orbişor şi Bogdan Căşaru.

Campionul RTP 1000 primeşte cutia cu şosete de la Laboratorul de şosete dar şi deodorant premium pentru maşină de la noul sponsor al RTP, Aveir.Cutiuța "Șosetele Esențiale" include 12 PERECHI ȘOSETE LUNGI, 6 PERECHI ȘOSETE GLEZNĂ şi 6 PERECHI ȘOSETE TĂLPICI.
Din cei 22 de jucători participanţi la turneul RTP 1000 din 2 aougust, patru au deja turneu câştigat în 2020. Mario Stănciulescu are turneu RTP 100, Andrei Munteanu are turneu RTP 500 şi finală RTP 1000, Silviu Matei are turneu RTP 500 şi Florin Boboc are turneu RTP 1000 şi finală RTP 500. Rămâne de vâzut dacă unul din cei 4 campioni RTP va reuşi să facă dubla pe 2 august 2020.