Loredana Jalbă a câştigat primul turneu RTP 500 organizat în cadrul circuitului RTP

Loredana Jalbă a cucerit duminică, turneul RTP 500 CRISTAL CUP 2021, după ce s-a impus în finală în faţa favoritei numărul doi, Ionela Lesenciuc. Primul turneu de categorie RTP 500 organizat la simplu feminin, a reunit la start 11 jucătoare.

Loredana Jalbă
s-a impus în primul meci în faţa jucătoarei, Irina Cernatescu-Condurache, debutantă în circuitul RTP, scor 4-3, 4-1. Cernatescu a fost singura jucătoare care a reuşit să-i ia game lui Jalbă. În sferturi de finală, Loredana Jalbă s-a impus cu 4-0, 4-0 în faţa principalei favorie, Ioana Vasiliev, apoi în semifinale a învins-o pe Daniela Tordoi, cu acelaşi scor, iar în finală a învins-o pe Ionela Lesenciuc. Pentru această reuşită, Loredana Jalbă a primit un premiu în valoare de 120 lei, un vocuher RTP în valoare de 30 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul turneului RTP 500 CRISTAL CUP 2021, personalizat de Leonte Cupe şi Trofee. Cele 500 de puncte RTP primite o propulsează pe Loredana Jalbă în premieră pe locul doi RTP. Graţie câştigării acestul trofeu, Loredana Jalbă este calificată la Turneul Campioanelor RTP 2021.

Ionela Lesenciuc a jucat prima sa finală RTP 500, după ce în sferturi a trecut de Alexia Anton, scor 4-2, 4-3 iar în semifinale s-a impus în faţa lui Biţin Ana Maria, debutantă în circuitul RTP, care în setul doi, la scorul de 2-1 pentru adversară, s-a retras din motive medicale. Ionela Lesenciuc a fost recompensată cu un premiu în valoare de 100 lei, un voucher RTP în valoare de 20 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor dar şi trofeul finalistei turneului RTP 500. Cele 350 de puncte RTP o readuc în postura de lider RTP după doar şase zile de când fusese detronată de Ioana Vasiliev. 


Trei jucătoare au debutat în cadrul turneului RTP 500 CRISTAL CUP 2021: 
Irina Cernatescu-Condurache, Ana Maria Biţin şi Ilinca Drăgoi.