Iulia Mărgineanu a cucerit în premieră primul său titlu RTP din carieră

Iulia Mărgineanu a câștigat duminică, 5 martie 2023, turneu de tenis RTP 250 CUP 2023, după ce a învins-o în finală pe Paula Cojocaru.

Iulia Mărgineanu,
desemnată în premieră principală favorită la un turneu RTP, a confirmat statutul de cap de serie și a reușit să-și adjudece prima finală în care se califică. În finala turneului RTP 250, Iulia Mărgineanu s-a impus în două seturi, scor 4-3, 4-2 în fața Paulei Cojocaru. Ambele seturi s-au încieiat cu punct decisiv. Pentru primul său titlu RTP din carieră, Iulia Mărgineanu a fost recompensată cu un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru Turneul Campioanelor 2023, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul Campioanei care va fi personalizat cu numele său. 


Paula Cojocaru a bifat prima sa finală RTP din carieră. Din cauza crampelor, primul set a fost un adevărat test de rezistență pentru ea. A strâns din dinți pentru a încheia în teren finala RTP 250. A pierdut la mustață ambele seturi ale finalei, însă la ceremonia de premiere s-a declarat mulțumită de rezultat. Pentru această performanță, Paula Cojocaru a fost recompensată cu un voucher RTP în valoare de 50 lei pentru RTP FINALS, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistei ce va fi personalizat cu numele său.


RTP 250 CUP 2023 a reunit la start opt jucătoare, fiind ce-l de-al patrulea turneu RTP organizat în 2023 în proba de simplu feminin.