Sorin Bădărău a câștigat primul său titlu de categorie RTP 250 din carieră

Sorin Bădărău redevine campion RTP după o pauză de cinci ani. Fostul lider RTP a câștigat duminică, 5 martie 2023, turneul RTP 250 CUP, după ce s-a impus în finală în fața lui Cosmin Boga.

Sorin Bădărău,
desemnat favorit numărul doi la primul turneu de categorie RTP 250 din 2023, a reușit să își adjudece în premieră un turneu de categorie RTP 250. În finală s-a impus în două seturi, scor 4-2, 4-2 în fața lui Cosmin Boga. Grație acestei reușite, Sorin Bădărău a primit în dat celebra cutie cu 24 perechi de șosete de la Laboratorul de Șosete, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023, cât și trofeul turneul RTP 250 CUP ce va fi personalizat cu numele său. Odată cu câștigarea turneului RTP 250, Sorin Bădrău avansează la nivel RTP 500. 

Succesul de azi, vine după o pauză de cinci ani, de la primul său titlu de campion RTP. Pe 9 septembrie 2018, Bădărău a cucerit turneul de categorie RTP 50 - ExclusivNEWS Tenis Cup, după ce l-a învins în finală pe Alin Todircă. Sorin Bădărău a mai jucat alte două finale RTP 250, pierdute însă. Prima în 12 mai 2019 pierdută în fața lui Marius Dumitru iar a doua în 21 iunie 2020, pierdută în fața lui Adrian Oancea.  Sorin Bădărău a jucat în data de 30 octombrie 2022, finala turneului RTP TOP CUP, fiind învins de Valentin Albăstroiu. 


Cosmin Boga a jucat prima sa finală RTP din carieră. Succesul este cu atât mai spectaculos întrucât vine după o pauză de șase luni cauzată de o accidentare. A fost al doilea turneu RTP jucat de Cosmin Boga în anul 2023 și iată că anul se anunță extrem de promițător pentru jucătorul din Călărași care a început puternic finala cu Bădărău, conducând cu 2-,0 în primul set. Însă oboseala și crampele și-au spus cuvântul și Cosmin Boga nu a mai avut energia necesară să-l învingă pe fostul lider RTP. Pentru prima sa finală RTP din carieră, Cosmin Boga a fost recompensat cu o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 50 lei pentru RTP FINALS dar și cu trofeul finalistului RTP 250 CUP ce va fi personalizat cu numele său.


Patru jucători au debutat în premieră în circuitul Romanian Tenis Premium, la turneul RTP 250 CUP 2023: Cristinel Maria, Cosmin Graur, Constantin Crenega și Radu Mihail Ciortu.


Nr. 1
MASCULIN

Nr. 1
FEMININ

Turnee RTP