RTP a stabilit calendarul turneelor pentru anul 2024. Iată ce noutăți aduce noul sezon competițional!

Romanian Tenis Premium a stabilit luni, 13 noiembrie 2023, calendarul turneelor ce se vor organiza în anul 2024. Sezonul debutează în balon, cu un turneu RTP Premium, organizat la București, în 7 ianuarie 2024 iar sezonul se încheie pe 20 octombrie cu Turneul Campionilor RTP.

Și în 2024, RTP menține 6 nivele de dificultate și va organiza turnee atât la simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin și în premieră la dublu feminin și dublu mixt.

În sezonul de iarnă se vor organiza în balon, 6 turnee, câte unul pentru fiecare nivel de joc.

A doua ediție a RTP CUP, turneu pe echipe la masculin, va avea loc pe 7 aprilie 2024 la București.

RTP Masters Open revine în circuitul RTP după o pauză de doi ani, cu a doua ediție, care va fi programată pe 26 mai 2024.

În premieră, RTP va organiza Jocurile Olimpice

Marea noutate a sezonului RTP 2024 este organizarea în perioada 28-30 iunie 2024, a primei ediții a Jocurilor Olimpice RTP, competiție ce se va organiza odată la patru ani.

Tot în premieră, RTP introduce turnee la simplu și dublu masculin, în format grupe, câte unul pentru fiecare din cele șase nivele de dificultate.

O altă premieră a sezonului RTP 2024 o reprezintă introducerea a șase turnee la simplu masculin care se vor desfășura în sistem ”oglindă”. 

Și în 2024 se vor organiza turneele RTP LIDER CUP, RTP TOP CUP, RTP SPECIAL OPEN și RTP FINALS.

În funcție de disponibilitatea jucătorilor din provincie, RTP, dorește să introducă în calendarul competițional pentru 2024, turnee de simplu și dublu masculin în opt orașe din țară: Timișoara, Craiova, Iași, Brașov, Cluj Napoca, Constanța, Pitești și Slobozia.

Înscrierile pentru primul turneu RTP din anul 2024, cel din 7 ianuarie 2024, încep de azi.