Liviu Tonț a cucerit a doua ediție a turneului RTP 100 Luchian Cincu Trophy

Liviu Tonț a devenit în premieră campion RTP, după ce duminică 26 mai 2024, s-a impus în fața lui Alin Cristian Păroiu, în finala turneului RTP 100 Luchian Cincu Trophy, competiție desfășurată la Elite Tenis Club din Pantelimon.

Liviu Tonț a cucerit a doua ediție a turneului RTP 100 Luchian Cincu Trophy, la 70 de zile de la debutul în cadrul circuitului RTP. Ajuns la turneu cu o întârizere de 45 de minute și sub avertismentul descalificării, Liviu Tonț a pierdut primul set în prima partidă, disputată cu Valentin Prutu. A reușit să se redreseze din mers și s-a calificat în optimi de finală unde adversarul Vlad Popescu s-a retras în primul set la scorul de 8-8, invocând două decizii de arbitraj nefavorabile, după ce mingea îl atinsese de două ori în picior, la retur. În sfert de finală l-a învins pe tânărul jucător de la Călărași, Alexandru Răducan, aflat în plin proces de dezvoltare și evoluție, iar în semifinale l-a învins cu emoții, după un prim set complicat, pe Adrian Mulțescu. În finală s-a impus în două seturi egale, scor 10-6, 10-6, în fața lui Alin Cristian Păroiu. Astfel că după cinci victorii consecutive în decurs de circa 5 ore, Liviu Tonț a câștigat turneul RTP 100 și avansează la nivel RTP 250. A fost recompensat cu 150 lei, 50 lei voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2024. Dar și o sticlă de vin de la Crama Oprișor, celebra cutie cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete și trofeul de campion RTP 100 ce va fi personalizat cu numele său.


Alin Cristian Păroiu, desemnat cap de serie numărul 8, a beneficiat e retragerea lui Andrei Nedelcu din primul tur, s-a impus în optimi în fața lui Florin Cosma, în sferturi l-a învins pe Ovidiu Manea, iar în semifinale, a pierdut în trei seturi în fața lui Shai Zelekta, cap de serie numărul 5. A ajuns în finală în locul acestuia întrucât Shai nu a mai putut ajunge în timp util pentru a juca finala. A bifat astfel a doua finală RTP 100 jucată și pierdută, după cea din 2023, în fața lui Nicu Păsroiu, și a treia finală RTP din carieră, după cea de categorie RTP 250 pierdută în 2023 în fața lui Mircea Trocaru. Alin Păroiu a fost recompensat cu o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 110 lei, 30 lei voucher RTP și 50 lei pentru RTP Finals 224. Iar trofeul de finalist RTP 100 va fi personalizat cu numele său.


32 de jucători au participat la cea de-a doua ediție a turneului RTP 100 Luchian Cincu Trophy, iar patru dintre aceștia și-au făcut debutul în cadrul circuitului RTP: Robert Constantinescu, David Cucoș, Cristian Stoica și Răzvan Tonț.

Prima ediție a turneului RTP 100 Mircea Trocaru Trophy a fost câștigată de Dănuț Matei.


Toți cei 32 jucători participanți la Turneul RTP 100 Luchian Cincu Trophy din 26 mai 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.Nr. 1
MASCULIN

Nr. 1
FEMININ

Turnee RTP