Gabriel Liahovici a cucerit cel de-al optulea titlu la RTP

Gabriel Cristian Liahovici a cucerit duminică, 2 iunie 2024, turneul RTP Premium Gold, competiție găzduită de Elite Tenis Club din Pantelimon. Fostul lider RTP s-a impus în finală în fața lui Sorin Țicu. 

Gabriel Liahovici,
desemnat al cincilea favorit al turneului RTP Premium, și-a trecut în palmares cel de-al optulea trofeul RTP. Lupă aproximativ șase luni de competiție în cadrul circuitului de tenis, timp în care a și pierdut primul loc și la simplu și dublu masculin, Liahovici redevine campion RTP. În finală, aflat într-o formă de zile mari, s-a impus cu 6-0, 6-0, dar Sorin Țicu l-a pus la muncă, în ciuda scorului categoric. Cel de-al doilea trofeu RTP din 2024, i-a adus lui Gabriel Liahovici o nouă cutie cu șosete oferită de Laboratorul de șosete, sponsorul RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul RTP Premium ce va fi personalizat cu numele său. În plus, a mai fost recompensat și cu 350 lei, 150 lei Voucher RTP, 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2024 și 1500 puncte RTP care-l readuc pe locul 4 la simplu masculin. La ceremonia de premiere, Gabriel Liahovici a recunoscut că adversarul său din finală a avut parte de un tablou mai greu, față de el.


Sorin Țicu confirmă nivelul bun de joc pe care-l are în prezent, reușind a doua finală consecutivă la RTP în decurs de 14 zile. Sorin Țicu a avut patru meciuri dificile, reușind că se impună cu mari emoții atât în sferturi contra lui Iulian Dinu și în semifinale în fața lui Iulian Dragne, cel care-l învinsese în 12 mai la RTP 1000. În finală, nu a avut parte deloc de menajamente din partea lui Liahovici, care știind de potențialul său, nu i-a făcut niciun fel ce concesie. A doua finală la RTP îi aduce în premieră locul 5 RTP, dar și o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 250 lei, 100 lei voucher RTP și 50 lei pentru RTP Finals 2024. La ceremonia de premiere, Sorin Țicu a delcarat că este mulțumit de rezulta întrucât acesta era obiectivul, de a juca finala cu Liahovici și că la următorul meci contra lui vrea să-i ia set.


Toți cei 23 jucători participanți la Turneul RTP PREMIUM GOLD 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.Nr. 1
MASCULIN

Nr. 1
FEMININ

Turnee RTP