Regulament RTP.

Art. 1. Romanian Tenis Premium – RTP este un circuit de tenis naţional organizat de către Asociația Tenis Premium - RTP şi destinat iubitorilor de tenis. În circuitul RTP pot participa toţi jucătorii de tenis de câmp de nivel amator, care au vârsta minimă de 18 ani şi care acceptă să devină membri ai RTP şi să respecte prezentul regulament de joc. Site-ul oficial al RTP este www.tenispremium.ro. Site-ul este parte integrantă din circuitul RTP și este propietatea RTP.  Niciun jucător nu are dreptul de a modifica, șterge, adăuga informații în profilul său, fără acordul RTP. Operarea de modificări în profilul de jucător fără acordul RTP constituie încălcarea regulamentului RTP și se sancționează după caz, în funcție de tipul modificărilor, cu avertisment, suspendare din circuitul de tenis RTP sau cu excluderea din RTP.

Art. 2. RTP include următoarele tipuri de turnee concepute să se desfăşoare pe parcursul unei singure zile, atât pentru simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, după cum urmează: RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000, RTP PREMIUM, Super RTP 50, Super RTP 100, Super RTP 250, Super RTP 500, Super RTP 1000, SUPER RTP PREMIUM, RTP OPEN - GRAND SLAM, RTP SPECIAL OPEN, RTP CUP, RTP MASTERS OPEN, RTP OPEN PREMIUM, RTP TOP CUP, RTP FINALS, Turneul Campionilor RTP și Turneul Campioanelor RTP.

Art. 3. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 50.

1)      RTP 50 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 32 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, şi minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 50 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 32 de jucători/jucătoare.

2)      În calificări, cât şi pe tabloul principal, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei în regim de super tie-break până la punctul maxim 10, la diferență de două puncte. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

3)      Cine câştigă un turneu RTP 50 se califică la Turneul Campionilor RTP și avansează în mod automat la nivelul de turneu RTP 100 şi nu mai poate evolua la turnee de categorie RTP 50. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 4. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 100.

1)      RTP 100 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 32 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, şi minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 100 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 32 de jucători/jucătoare.

2)      În calificări, cât şi pe tabloul principal, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei în regim de super tie-break până la punctul maxim 10 la diferență de două puncte. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

3)       Cine câştigă un turneu RTP 100 se califică la Turneul Campionilor RTP și avansează automat la turneul de nivel RTP 250 şi nu va mai putea participa la turnee de nivel RTP 100. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

4) În cazul în care câștigătorul unui turneu RTP 100 este încadrat la nivel RTP 50, fără să fie subevaluat, nu va avansa la nivel RTP 250 ci va rămâne la nivel RTP 100 dar în acel sezon nu mai poate juca la un turneu de categorie RTP 100.

Art. 5. Sistemul de joc în circuitul RTP  la un turneu RTP 250.

1)      RTP 250 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 250 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

2)      În calificări, în primul tur pe tabloul principal cât şi în finală, sistemul de joc va fi următorul: primele două seturi în sistem game până la punctul maxim 4. În caz de egalitate la 3-3, se va juca game-ul decisiv şi setul se închide la punctul maxim 4. În caz de egalitate în game, la 40-40, se joacă punct decisiv, fără avantaj. Setul al treilea se va disputa în sistem super tie-break până la punctul maxim 10, cu diferență de două puncte.

3)      Din optimi şi până în semifinale inclusiv, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei, în regim de super tie-break până la punctul maxim 10, cu diferență de două puncte. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

4)      Jucătorii au la dispoziţie 5 minute de încălzire la începutul meciului. Terenul se schimpă la 1-0 şi apoi la fiecare trei game-uri jucate. Între seturi se acordă o pauză de un minut. În cadrul setului jucat în sistem super tie break terenul se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

5)      Jucătorii care câştigă un turneu RTP 250 se califică la Turneul Campionilor RTP și avansează în mod automat la nivelul RTP 500 şi nu vor mai putea participa la turnee de nivel RTP 250. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

6) În cazul în care câștigătorul unui turneu RTP 250 este încadrat la nivel RTP 100, fără să fie subevaluat, nu va avansa la nivel RTP 500 ci va rămâne la nivel RTP 250 dar în acel sezon nu mai poate juca la un turneu de categorie RTP 250.

Art. 6. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 500.

1)      RTP 500 este format din tablou principal de minim 32 de jucători şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 16 perechi şi maxim 32 perechi la dublu masculin/feminin şi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 500 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

2)      În calificări şi pe tabloul principal, sistemul de joc va fi următorul: primele două seturi se joacă în sistem game până la scorul de 4-3, cu punct decisiv la 40-40. În caz de egalizate la 3-3 în set, se joacă un game decisiv şi setul se încheie cu scorul maxim de 4-3. În cazul în care se ajunge la set decisiv, setul trei se va disputa în sistem super-tie-break până la scorul maxim de 10, cu diferență de două puncte.

3)      Cine câştigă un turneu de categorie RTP 500, se califică la Turneul Campionilor RTP, avansează automat la nivel Premium şi nu mai poate participa la turnee inferioare. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

4) În cazul în care câștigătorul unui turneu RTP 500 este încadrat la nivel RTP 250, fără să fie subevaluat, nu va avansa la nivel RTP 1000 ci va rămâne la nivel RTP 500.

Art. 7. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 1000.

1)      RTP 1000 este format din tablou principal de minim 32 şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 16 de perechi şi maxim 32 perechi la dublu masculin/feminin şi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 1000 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

2)       În calificări și pe tabloul principal, sistemul de joc se desfășoară în sistem game, două seturi din trei, până la scorul maxim 4-3, cu punct decisiv la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. 

3)      Cine câştigă un turneu RTP 1000 avansează la nivel RTP PREMIUM. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

4) În cazul în care câștigătorul unui turneu RTP 1000 este încadrat la nivel RTP 500, fără să fie subevaluat, nu va avansa la nivel RTP Premium ci va rămâne la nivel RTP 1000.

Art. 8. Sistemul de joc la turneul RTP PREMIUM. 

1)      RTP PREMIUM este format din tablou principal de minim 32 şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 16 de perechi şi maxim 32 perechi la dublu masculin/feminin şi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 1500 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

2)      În calificări, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 6-4, cu punct decisiv la 40-40 în game. 

3)      Pe tabloul principal, în primul tur și în finală se joacă primele două seturi în sistem game, până la punctul 6, cu punct decisiv la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 6-6, se joacă tie-break. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte.

4)      Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte.

5)      Cine câştigă un turneu RTP PREMIUM se califică la Turneul Campionilor RTP și mai poate juca un nou turneu RTP PREMIUM după o pauză de două luni. În cazul în care într-un sezon RTP, un jucător câștigă două turnee RTP PREMIUM, nu mai poate participa la niciun alt turneu RTP PREMUM în acel an. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

6) În cazul în care câștigătorul unui turneu RTP Premium este încadrat la nivel RTP 500, fără să fie subevaluat, nu va avansa la nivel RTP Premium ci va rămâne la nivel RTP 1000.

Art. 9. Sistemul de joc la RTP OPEN - GRAND SLAM - Turneul se organizează odată pe an şi va avea tablou de 128 de jucători/jucătoare în proba de simplu şi maxim 64 de perechi pentru probele de dublu masculin/feminin/mixt. Câştigătorul primeşte 3000 de puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 128 de jucători/jucătoare.

1)      În calificări, se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și avantaj la 40-40.

2)      Pe tabloul principal, în primul tur și în finală, sistemul de joc este două seturi din trei, până la scorul de 6-4, tie-break la 6-6 și avantaj la 40-40.

3)      Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la 10 cu diferență de două puncte.

Art. 10. Sistemul de joc la Turneul Campionilor/Campioanelor se organizează la finalul unui an şi la competiţie sunt calificaţi toţi cei care au câştigat cel puţin un turneu în circuitul RTP indiferent de categoria lui.  Turneul Campionilor se poate ţine într-o probă cu minim 8 jucători/jucătoare/perechi. Capii de serie se vor stabili în funcţie de clasamentul RTP. Turneul se va desfăşura în sistem elimintatoiu, cu tablou de minim 8 jucători. Sistemul de joc va fi două seturi din trei, în sistem game până la scorul maxim 4-3, cu punct decisiv la 40-40, iar setul trei se dispută în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte.

Art. 11. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP MASTERS OPEN.

1)      În calificări, primele două seturi se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și punct decisv la 40-40. În caz de egalitate la seturi, setul trei se dispută în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncta.

2)      Pe tabloul principal, în primul tur, primele două seturi se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și punct decisv la 40-40. În caz de egalitate la seturi, setul trei se dispută în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte.

3)      Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte.

4)      În finală se joacă primele două seturi în sistem game, până la punctul 6, cu avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 6-6, se joacă tie-break. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte.

Art. 12. Sistemul de joc la turneul Super RTP 50. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 50, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 50 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 50.

Art. 13. Sistemul de joc la turneul Super RTP 100. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 100, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 100 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 100.

Art. 14. Sistemul de joc la turneul Super RTP 250. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 250, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncta, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 250 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 250.

Art. 15. Sistemul de joc la turneul Super RTP 500. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 500, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 500 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 500.

Art. 16. Sistemul de joc la turneul Super RTP 1000. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au cîştigat un turneu de categorie RTP 1000, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la 10, cu diferență de două puncte, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 1000 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 1000.

Art. 17. Sistemul de joc la turneu RTP SPECIAL OPEN. La acest turneu vor putea participa doar jucătorii care au minim un meci jucat în cadrul circuitului RTP şi nu au nicio victorie. Turneul se va desfăşura odată pe an, cu două săptămâni înainte de Turneul Campionilor RTP. Turneul se poate organiza doar dacă se înscriu minim 8 jucători şi maxim 32. Jucătorii care pierd în primul tur, joacă până fiecare dintre ei bifează o victorie. Toate meciurile se desfăşoară în sistem super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte, două seturi din trei. Finalistul turneului RTP SPECIAL OPEN merge la RTP Finals iar campionul merge la Turneul Campionilor RTP. În cazul în care într-un sezon competiţional nu există minim 8 jucători fără victorie, turneul va fi organizat şi cu jucătorii care nu au nicio victorie în acel sezon competiţional RTP. 

Art. 18. Sistemul de joc la un turneu RTP CUP. Turneul se va desfăşura odată pe lună, pe parcursul a maxim 30 de zile, în sistem grupe, cu minim 12 echipe şi maxim 24 echipe. Sistemul de desfăşurare a RTP CUP va fi următorul:

1)      O echipă va fi formată din 4 jucători şi va avea un căpitan de echipă. În cadrul unei echipe este permis un singur jucător de nivel RTP 1000 şi unul de nivel PREMIUM. În cazul în care sunt doi jucători de nivel RTP 1000, ceilalţi doi jucători trebuie să fie neapărat de nivel RTP 500, RTP 250, RTP 100 sau RTP 50.

2)      Echipa care are în componenţă un jucător de nivel PREMIUM poate avea un singur jucător de nivel RTP 1000, iar ceilalţi doi jucători vor trebui să fie de nivel RTP 500, RTP 250, RTP 100 sau RTP 50.

3)      O echipă poate formată integral de jucători de nivel RTP 500, RTP 250, RTP 100 sau RTP 50. Nu este obligatoriu ca fiecare echipă să aibă câte un jucător de nivel RTP 1000 sau PREMIUM. 

4)      Căpitanul de echipă stabileşte prin consultare cu jucătorii, strategia de joc contra echipelor cu care se duelează în Grupe şi în meciurile directe, stabilind cine intră în fiecare meci. Cu cel puţin două ore înainte de ora stabilită pentru meciuri, Căpitanul de echipă comunică RTP, numele jucătorilor care vor intra în fiecare meci.

5)      În Grupe, fiecare echipă va disputa şase meciuri, patru de simplu şi două de dublu contra a două echipe. Câte două meciuri de simplu şi unul de dublu cu fiecare echipă din Grupă. 

6)      În cadrul meciurilor din Grupă, fiecare jucător din fiecare echipă trebuie să joace cel puţin un meci. În caz contrar, echipa este descalificată din RTP CUP.  

7)      Fiecare echipă va purta un nume oficial pe care-l va comunica RTP înainte de tragerea la sorţi.

8)      RTP CUP se va desfăşura cu minim 12 echipe şi maxim 24 echipe, pe pearcursul a 30 de zile calendaristice. În fiecare grupă vor fi repartizate trei echipe. Fiecare Grupă are o echipă drept CAP DE SERIE, stabilită în baza clasamentului celor 4 jucători în clasamentul RTP de simplu. Se adună clasamentul celor patru jucători şi totalul este stabilit ca ierarhie în stabilirea capilor de serie. În caz de egalitate între două echipe la punctajul total, se departajează prin intermediul jucătorului din echipă care este cel mai bine clasat în clasamentul de simplu. Când turneul RTP CUP este format din 12 echipe, vor fi patru Gurpe a câte trei echipe şi prima echipă din grupă se califică direct în semifinale. Când RTP CUP este format din 24 echipe, vor fi opt grupe a câte trei echipe şi prima echipă clasată în grupă se califică în sferturi de finală. 

9)      Toate meciurile se desfăşoară în sistem game, până la scorul de 4-3, cu punct decisiv la 40-40. 

10)   Componenţa echipelor nu mai poate fi schimbată după tragerea la sorţi a grupelor.

11)   Toţi ce patru finalişti RTP CUP se califică automat la RTP FINALS în proba de simplu iar cei patru campioni RTP CUP se califică automat la Turneul Campionilor RTP în proba de simplu.

Art. 19. Sistemul de joc la turneul RTP OPEN PREMIUM. Turneul se va desfăşura odată pe an, în sistem OPEN, cu 64 de grupe. În fiecare grupă vor fi 3 jucători/perechi, fiecare disputând două meciuri. Cine se clasează pe primul loc în grupă, merge în turul doi. Apoi, sistemul de joc va fi eliminatoriu. Sistemul de joc din grupe până în semifinale inclusiv va fi super tie-break până la 10, cu diferență de două puncte, două seturi din trei, iar finala se joacă în sistem clasic până la 6, două seturi din trei. Finalisul merge la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP.

Art. 20. Sistemul de joc la RTP Finals - Turneul Finaliştilor RTP. Turneul se organizează odată pe an, cu 7 zile înainte de Turneul Campionilor RTP. La acest turneu pot participa doar jucătorii care au doar finală jucată în acel sezon competiţional, fără să fi câştigat un turneu RTP.  Turneul Finaliştilor se poate ţine într-o probă cu minim 8 jucători/jucătoare/perechi. Sistemul de joc este cu tablou eliminatoriu, două seturi din trei până la scorul de 4-3, iar setul decisiv se dispusă în sistem super tie-break până la scorul maxim 10-9. Capii de serie se vor stabili în funcţie de clasamentul RTP. 

Art. 21. RTP OPEN SERIES. În cadrul ciruitului RTP, toate turneele OPEN se vor reuni în cadrul RTP OPEN SERIES. Acest mini circuit include 8 tipuri de turnee: RTP 50 OPEN, RTP 100 OPEN, RTP 250 OPEN, RTP 500 OPEN, RTP 1000 OPEN, RTP PREMIUM OPEN, RTP OPEN şi RTP Masters OPEN . În fiecare lună va fi programat câte un turneu OPEN iar sistemul de joc, tabloul de concurs şi grila de puncte RTP, sunt identice cu cele de la turneele RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000, RTP PREMIUM. Special pentru RTP OPEN SERIES se va crea o grilă specială de puncte şi premii RTP. Toţi jucătorii, indiferent de nivelul de joc, pot participa la toate cele 8 turnee cuprinse în cadrul RTP OPEN SERIES. Cine bifează participarea la toate cele 8 turnee din cadrul RTP OPEN SERIES, la final de sezon, primeşte un super bonus de puncte şi premii RTP. 

Art. 22. Participarea la turneele RTP. Pot participa la un turneu organizat de RTP jucătorii care au vârsta minimă de 18 ani şi care nu au probleme de sănătate.

1)      Prin participarea la un turneu RTP, jucătorul îşi asumă pe propria răspundere că este sănătos şi că poate face faţă efortului fizic necesar participării la o competiţie sportivă de tenis ce se de sfăşoară pe parcursul unei zile, sau a mai multor zile.

2)      Jucătorii pot participa la un turneul RTP, doar după ce au achitat taxa de turneu stabilită de RTP. Taxa de participare se va restitui integral, la cererea jucătorului, în cazul în care turneul a fost anulat şi reprogramat la o altă dată, din motive organizatorice (număr insuficient de participanţi, condiţii meteo nefavorabile).

3)      Taxa de participare nu se va returna jucătorului dacă acesta nu s-a prezentat la turneu în ziua desfăşurării acestuia. În schimb, jucătorii primesc punctele RTP și premiul din primul tur.

4)      În cazul în care un meci este întrerupt din cauza ploi sau a altor condiții meteo nefavorabile, sau disputarea lui este anulată din cauza ploii sau a altor condiții meteo nefavorabile, RTP stabilește în funcție de condițiile meteo, altă ora  sau altă zi pentru disputarea meciului. Comunică jucătorilor noua dată pentru disputarea meciului iar jucătorii trebuie să se prezinte la meci la ora stabilită. În caz contrar, jucătorii care nu se prezintă la meci, pierd meciul prin neparticipare. În cazul în care este vorba despre o finală RTP, neparticiparea unuia dintre jucători la disputarea acesteia, atrage după sine excluderea jucătorului din circuitul RTP.

Art. 23. Organizarea unui turneu în circuitul RTP. Un turneu de tenis în circuitul RTP presupune un tablou principal de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin, dublu mixt.

1)      Un turneu poate include doar o probă, două, trei, patru sau toate cinci.

2)      Numărul locurilor pe tabloul principal, rezervate calificărilor se stabileşte în funcţie de numărul jucătorilor înscrişi în turneul de calificare.

3)      Un wild card este acordat unui jucător sau unei perechi la dublu masculin/feminin sau dublu mixt, de către directorul turneului, fie la cererea unui jucător/jucătoare, fie ca şi invitaţie adresată unui jucător pentru a-l ajuta să revină în circuitul RTP sau pentru a creşte notorietatea turneului.  

4)      În timpul unui meci de tenis de câmp, organizatorul asigură un arbitru de scaun.

5)      La începutul meciului se efectuează fotografia oficială cu jucătorii şi arbitrul de scaun, după care arbitrul le explică jucătorilor regulile şi efectuează tragerea la sorţi. După care, oferă jucătorilor cinci minute de încălzire.

6)      Fiecare jucător serveşte de câte două ori, păstrându-se regula de primul şi al doilea serviciu. Dubla greşeală se aplică atunci când un jucător a servit de două ori consecutiv în afara careului de serviciu.

7)      Terenul se schimbă după fiecare şase puncte jucate, în cazul în care se aplică sistemul de super tie break. Iar la sistemul game se aplică regulamentul clasic din tenis.

8)      În caz de sistem super tie break, pauză se face la fiecare 6 puncte jucate şi după încheierea fiecărui set. Pauza are o durată de un minut.

9)      În caz de accidentare, arbitrul poate acorda time out medical la solicitarea jucătorului.

10)   Deciziile arbitrului de scaun sunt definitive şi trebuie respectate de către toţi jucătorii. Deciziile arbitrului de scaun pot fi schimbate doar de către Supervisorul RTP.

Art. 24. Sancţiuni. Un jucător poate primi sancţiuni gradual, în funcţie de faptele comise care atrag după sine încălcarea regulamentului RTP, după cum urmează:

1)      Avertismentul verbal se aplică în timpul meciului de tenis de către arbitrul de scaun în cazul în care un jucător manifestă un comportament nesportiv în timpul meciului. Aruncă cu racheta, înjură, adresează cuvinte nepotrivite, sau înjurături, celuilalt jucător, arbitru de linie, copil de mingi, arbitru de scaun sau unui spectator.

2)      Avertisment scris(aplicat de arbitrul de scaun, directorul turneului, Președintele RTP);

3)      Pierderea primului serviciu (aplicat de arbitrul de scaun);

4)      Pierderea celui de-al doilea serviciu şi implicit pierderea unui punct în game (aplicat de arbitrul de scaun);

5)      Pierderea unui game sau a mai multor game-uri (aplicat de arbitrul de scaun);

6)      Pierderea meciului prin descalificare(aplicat de arbitrul de scaun, Supervisorul RTP, directorul turneului, Președintele RTP).

7)      Amendă în bani. Cuantumul amenzii se stabileşte de către RTP în funcţie de gravitatea faptei jucătorului. (decisă de conducerea RTP).

8)      Pierderea de puncte RTP. (decisă de conducerea RTP).

9)      Suspendarea din RTP. (decisă de conducerea RTP).

10)   Excluderea din RTP. (decisă de conducerea RTP).

11)   Descalificarea jucătorului care participă în premieră la un turneu RTP care și-a subevaluat nivelul de joc. În acest caz, în primul meci, în baza evaluării făcute în timpul partidei, Directorul Turneului RTP, Supervisorul RTP sau Președintele RTP, decide descalificarea jucătorului, acesta este eliminat din turneu, i se returnează taxa de participare iar adversarul său se califică în următoarea etapă. În cazul în care dorește să primească punctele RTP din primul tur, în acest caz, este înregistrat meciul ca pierdut în dreptul său și taxa nu se mai returnează. 

12) Jucătorul care lovește cu intenție, în mod nesportiv, mingea, în timpul meciului, astfel încât aceasta ajunge în afara spațiului de concurs, lovește un spectator sau alt jucător, este sancționat cu un punct și cu o amendă de 100 lei.

Art. 25. Pierderea calităţii de membru al RTP

Un jucător îşi poate pierde calitatea de membru RTP în următoarele situaţii: 

1)      Prin Deces.

2)      Prin excluderea din RTP decisă de Președintele RTP.

3)      Prin renunţarea voluntară a unui membru, transmisă în scris către RTP.

4)      Pierderea calităţii de membru RTP în una din cele trei situaţii atrage după sine, eliminarea de pe site-ul tenispremium.ro şi pierderea definitivă a clasamentului şi a palmaresului RTP şi a dreptului de a participa la competiţiile organizate de RTP.

5)      În cazul în care un jucător a părăsit de bună voie RTP şi după o anumită perioadă doreşte să revină în RTP, va putea să redevină jucător RTP doar dacă Președintele RTP aprobă acest lucru şi doar contra unei taxe stabilită de RTP.

6)      Exluderea din RTP se aplică şi jucătorilor care prin comportamentul lor manifestat în preajma terenului de joc, au perturbat, întrerupt, afectat, un meci.

7)      Excluderea din RTP este decisă de conducerea RTP în caz de încălcare a regulamentului RTP. Anularea excluderii poate fi decisă în mod excepţional de către RTP.

8)      Jucătorii excluși din RTP rămân fără titlurile câștigate. RTP le retrage automat titlurile și finalele jucate și nu le mai recunoaște ca fiind câștigate de aceștia.

Art. 26. Clasamentul RTP se actualizează după fiecare competiţie desfăşurată. Valabilitatea punctelor este de 365 de zile din momentul în care au fost câştigate de jucător.

Art. 27. Un jucător poate să îşi îngheţe clasamentul RTP din motive medicale. Acest lucru se poate face prin trimiterea unui email către conducerea RTP la office@tenispremium.ro prin care solicită îngheţarea clasamentului. În urma acestei solicitări, clasamentul jucătorului/jucătoarei, este îngheţat pentru o durată de maxim 365 de zile. Punctajul obţinut în momentul validării cererii de îngheţare, este valabil maxim un an de zile. Clasamentul este dezgheţat în momentul în care jucătorul/jucătoarea revine în circuit. În acel moment, la punctele existente se adaugă cele câştigate de jucător/jucătoare, la turneul la care participă. Din acel moment, punctele îngheţate încep să îşi piardă valabilitatea în ritmul de 365 de zile de la câştigare.

Art. 28. În cazul în care un jucător/jucătoare este suspendat/ă din circuitul RTP, punctele se pierd în acelaşi ritm ca şi când jucătorul ar fi în circuit.

Art. 29. Cuantumul premiilor se stabileşte de RTP pentru fiecare turneu în parte, în funcţie numărul participanţilor. Premiile în bani se achită jucătorilor în maxim 7 zile de la câştigarea acestora.

Art. 30. Potrivit Art. 110 din Codul Fiscal, premiile mai mari de 600 lei, sunt impozabile cu 16%. Impozitul se reţine de către RTP din premiul câştigat de jucător şi virat la bugetul de stat.

Art. 31. RTP poate modifica tragerea la sorţi pe tabloul de calificări cât şi pe tabloul principal de joc, dacă la debutul turneului, unul sau mai mulţi jucători nu s-au prezentat în concurs. Jucătorul care nu se prezintă la meci și este scos de pe tablou, pierde punctele alocate etapei de concurs, iar adversarul primeşte BYE şi se califică automat în etapa următoare.

Art. 32. La un tablou de 128 de jucători RTP stabileşte 32 de capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 64 de jucători RTP stabileşte 16 capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 32 de jucători RTP stabileşte 8 capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 16 jucători RTP stabileşte patru capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 8 jucători RTP stabileşte doi capi de serie în baza clasamentului RTP. RTP acordă BYE capilor de serie dacă tabloul de concurs nu este complet. RTP acordă BYE capilor de serie dacă tabloul de concurs nu este complet.

Art. 33. În cazul în care un jucător RTP se retrage după ce a fost efectuată tragerea la sorți pentru tabloul de calificări și/sau pentru tabloul principal, este obliGat să achite integral taxa de participare și va primi punctele aferente și premiul din primul tur. Dacă jucătorul care s-a retras din turneu după ce a fost efectuată tragerea la sorți, refuză să achite taxa de participare, este exclus definitiv din RTP. În cazul în care a achitat taxa în avans, aceasta nu i se restituie și jucătorul va primi punctele aferente și premiul din primul tur.

Art. 34. RTP introduce pe tabloul principal cât şi pe cel al calificărilor opţiunea GUEST, pentru a da posibilitatea jucătorilor care se hotărăsc pe ultima sută de memtri după ce tragerea la sorţi a fost efectuată. În cazul în care pe tabloul principal sau pe cel al calificărilor există opţiunea GUEST, iar un jucător doreşte să participe la turneu, va fi întrodus pe tabloul de concurs. În cazul în care opţiunea GUEST nu a fost înlocuită cu numele unui jucător până la startul meciului, aceasta se transformă în BYE şi jucătorul se califică automat în turul următor.

Art. 35. Jucătorul care abandonează la debutul meciului, sau în timpul partidei, indiferent de scor, primeşte punctele şi premiul prevăzut etapei respective de joc, iar adversarul câştigă partida.

Art. 36. RTP desemnează pentru fiecare turneu organizat, un Supervisor RTP care are rolul de a aplica regulamentul RTP şi să vegheze la buna desfăşurare a turneului. Supervisorul RTP poate să modifice o decizie luată de un arbitru de scaun dacă aceasta este eronată sau contravine Regulamentului RTP. Supervisorul RTP poate interveni într-un meci fie la soliictarea unuia dintre jucători, fie la solicitarea arbitrului de scaun sau se poate autosesiza când constată o greşeală de arbitraj, un comportament nesportiv a unuia dintre jucători sau în alte situaţii care impun prezenţa Supervisorului RTP. Deciziile Supervisorului RTP sunt definitive şi obligatorii pentru toţi jucătorii RTP şi arbitrii RTP. Decizia Supervisorului RTP poate fi schimbată sau anulată doar de către Directorul RTP. 

Art. 37. Un jucător trebuie să îşi respecte adversarul indiferent de nivelul de joc al acestuia. Comentariile negative, ironiile, jignirile, agresiunile verbale şi/sau fizice, aprecierile negative la adresa jocului adversarului, atrag după sine sancţiuni jucătorului în cauză care pot merge până la descalificare şi pierderea meciului.

Art. 38. Deciziile arbitrului de scaun sunt obligatorii pentru toţi jucătorii aflaţi în competiţie. Jucătorii sunt obligaţi să respecte deciziile arbitrului de scaun. În cazul în care doresc să conteste o decizie, cer arbitrului de scaun să verifice urma mingii iar decizia luată de arbitru după verificare poate fi contestată doar la Supervisorul RTP. 

Art. 39. Jucătorii şi arbitrii vor respecta integral prezentul Regulament RTP cât şi deciziile adoptate de Directorul RTP în calitate de organizator al circuitului Romanian Tenis Premium.

Art. 40. Jucătorii care pe parcursul unui an calendaristic nu participă la niciun turneu RTP, vor fi excluşi din circuit şi nu vor mai putea să redevină jucători în circuitul RTP, decât în situați excepționale și doar dacă Președintele RTP aprobă reînscrierea. Excepţie de la regula excluderii, fac jucătoarele însărcinate, sau care au născut, cât și jucătorii accidentaţi pe întreg parcursul anului, cât şi cei care au plecat din țară pe parcursul întregului an competițional. Jucătorii care nu se află în situația de a nu putea să invoce motive de sănătate sau deplasarea în altă țară și nu au jucat la niciun turneu într-un an, dar doresc să rămână în circuitul RTP, trebuie să achite o taxă anuală de membru. Cuantumul taxei anuale este stabilită de RTP. În schimbul taxei de membru, jucătorul primește și 5 puncte RTP valabile până la prima participare la un turneu RTP, dar nu mai mult de 365 de zile.

Art. 41. În timpul desfăşurării partidei de tenis, la final de set, jucătorii pot părăsi terenul pentru pauză de vestiar, doar dacă Arbitrul aprobă acest lucru. Pauza de vestiar nu poate fi mai mare de 3 minute. În cazul în care jucătorul pleacă de pe teren fără acordul arbitrului, acesta este descalificat şi adversarul său este desemnat câştigător. 

Art. 42. Un jucător poate solicita Arbitrului, pauză de toaletă, doar la finalul unui game jucat sau la final de set. Pauza nu poate fi mai mare de trei minute. Pe parcursul desfăşurării unui meci, un jucător poate solicita o singură pauză de vestiar sau de toaletă. 

Art. 43. În cazul în care temperatura exterioară indică mai mult de 35 de grade, Arbitrul poate acorda o pauză de 5 minute în fiecare set, pentru rehidratare şi răcorire.

Art. 44. Jucătorii care trag de timp atât la serviciu cât şi la retur, primesc avertisment din partea arbitrului. După al doilea avertisment în meci, arbitrul îi va lua primul serviciu. Apoi, un punct, iar dacă situaţia persistă, jucătorul în cauză îşi pierde fie încă un punct, în cazul în care se joacă în sistem tie-break, fie un game, pentru fiecare nouă tragere de timp.

Art. 45. Fiecare jucător are la dispoziţie 30 de secunde pentru a servi. Dacă depăşeşte acest timp, este avertizat de arbitru şi apoi curg penalizările prevăzute la Art. 38.

Art. 46. La finalul fiecărui sezon RTP, are loc reevaluarea jucătorilor în funcție de rezultatele obținut în tunreele RTP. Reevaluarea se poate face și automat de către RTP cât și la cererea unui jucător. În urma reevaluării un jucător poate fi menținut în nivelul său de joc, poate fi avansat sau poate fi retrogradat cu un nivel. 

Art. 47. Prin participarea la un turneu RTP, jucătorul îşi dă acordul pentru a fi fotografiat şi filmat la începutul şi în timpul competiţiei iar fotografiile şi înregistrările video în care apare să fie utilizate în mod gratuit de RTP în scopul promovării circuitului Romanian Tenis Premium.

Art. 48. Campionul şi finalistul unui turneu RTP sunt obligaţi să participe la festivitatea de premiere organizată de RTP. În cazul în care campionul şi/sau finalistul refuză să participe la festivitatea de premiere a turneului, aceştia vor fi descalificaţi. Vor pierde titlul câştigat, li se va anula premiul în bani şi vor pierde toate punctele câştigate în turneu. În plus, vor primi o suspendare de 6 luni de zile în cadrul circuitului RTP şi vor fi amendaţi cu 500 de euro.

Art. 49. Campionul şi/sau finalistul unui turneu RTP care refuză să participe la şedinţa foto/video oficială a RTP, cât și la conferința de presă organizată de RTP, sau refuză să acorde interviuri pentru partenerii media ai RTP, este descalificat şi pierde titlul câştigat, aplicându-se toate sancţiunile prevăzute la articolul 48 din Regulamentul RTP.

Art. 50. Campionii RTP și finaliștii RTP care nu participă la Turneul Campionilor RTP respectiv la RTP FINALS, vor fi penalizați de RTP după cum urmează:

1)      Pierd bonusul de fidelitate pentru participarea la turneele RTP.

2)      Li se anulează integral punctele bonus acordate în anul în curs.

3)      Pierd 50% din totalul punctelor acumulate într-un an competițional.

4)      Sancțiunile nu li se aplică Campionilor și Finaliștilor RTP care sunt accidentați sau la momentul desfășurării celor două turnee nu se află în România. În acest sens, jucătorii trebuie să facă dovada faptului că au o problemă medicală care îi împiedică să participe la turneu sau că au plecat din țară.

Art. 51. RTP acordă jucătorilor, mai multe bonusuri, după cum urmează:

1. Bonus de participare la turneele RTP, care se acordă după încheierea sezonului competiţional. În funcţie de numărul turneelor jucate (minim două) şi a taxei de participare plătite, jucătorul primeşte un bonus de fidelitate din partea RTP, pe care îl poate utiliza în următorul an competiţional. Condiţiile de acordare a bonusului sunt comunicate de către RTP, jucătorilor.

2. Bonus acordat unui jucător când aduce alt jucător în circuit. Se aplică un bonus de 10% din taxa plătită de jucătorul nou adus în circuit. 

3. Bonus pentru primul jucător care atinge 100 de meciuri jucate în circuitul RTP.

4. Bonus pentru primul jucător care câştigă 10 turnee RTP într-un singur sezon competiţional.

5. Bonus pentru jucătorul care devine în premieră lider RTP.

6. Bonus pentru participarea la toate turneele din cadrul RTP OPEN SERIES.

7. Bonus de puncte la final de sezon competițional pentru jucătorul care a participat la cele mai multe turnee RTP. În acest caz, RTP îi va acorda un bonus de 10% din totalul punctelor acumulate în tot sezonul, puncte RTP a căror valabilitate este de 365 de zile.

8. Un jucător nu poate cumula la același turneu, în cadrul unei probe, două reduceri. 

Art. 52. RTP acordă jucătorilor fideli, care într-un sezon competiţional participă la minim cinci turnee RTP, un bonus de 10% din totalul punctelor RTP adunate prin participarea la cele cinci turnee. Punctele RTP oferite unui jucător, ca şi bonus de fidelitate, au valabilitate 365 de zile din momentul acordării. Bonusul se acordă cînd jucătorul a înregistrat participarea la cel de-al cincilea turneu RTP. Bonusul de 10% din totalul punctelor RTP acumulate de jucător la cele cinci turnee, se rotunjeşte în sus, astfel încât să fi o cifră rotundă şi întreagă.

Art. 53. RTP introduce regula "GOLDEN TICKET". În baza acestei reguliun jucător RTP poate solicita o sigură dată în carieră, un "Ticket GOLD", cu ajutorul căruia poate participa la un turneu inferior nivelului său de joc. Ticketul GOLD poate fi solicitat de un jucător aflat în una din următoarele situaţii: revine în circuit după o accidentare, din cauza vârstei înaintate, numărul mare de înfrângeri la turneele la care a participat în sezonul regulat, pauză competiţională mai mare de un an de zile, jucători care au rămas fără clasament RTP. Directorul RTP aprobă o astfel de cerere doar dacă jucătorul îndeplineşte următoarele condiţii: în sezonul competiţional jucătorul nu a acces într-o finală RTP şi nici nu a câştigat vreun turneu RTP.  Ticketul Gold se acordă o singură dată unul jucător şi doar pentru a participa la un turneu RTP inferior nivelului său, cu un singur nivel. Mai exact, un juctător de nivel RTP 100 poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu de categorie RTP 50. Un jucător de nivel mediu poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu RTP 100. Un jucător de nivel Avansat poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu de categorie RTP 250. Iar un jucător de nivel Premium poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu RTP 500. Rolul Ticketului Gold este acela de a veni în sprijinul jucătorilor care au participat regulat în circuit la turneele RTP, foşti campioni RTP, foşti lideri RTP, pentru a-i ajuta să revină în circuit. Un Ticket GOLD se acordă unui singur jucător în cadrul unui turneu RTP. În baza Ticketului GODL, jucătorul accede pe tabloul principal la turneul respectiv, indiferent de clasamentul său. Ticketul GOLD nu îl scuteşte pe jucător de plata taxei de participare la turneul RTP.

Art. 54. Primul jucător care bifează 100 de meciuri disputate în cadrul circuitului RTP, în cadrul unei probe fie de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin sau dublu mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de meciuri disputate în cadrul circuitului. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de meciuri jucate la RTP. 

Art. 55. Primul jucător care bifează participare la 100 de turnee în cadrul circuitului RTP, în proba de simplu masculin/feminin/dublu masculin/dublu feminin/dublu mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de turnee disputate în cadrul circuitului la una din cele cinci probe RTP. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de turnee jucate la RTP. 

Art. 56. Primul jucător care bifează 100 de meciuri câştigate în cadrul circuitului RTP, în cadrul unei probe fie de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin sau dublu mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de meciuri câştigate în cadrul circuitului. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de victorii la RTP. 

Art. 57. RTP acordă ”RTP SPECIAL”, un statut special la fiecare turneu unor jucători ținând cont de mai multe criterii precum performanța, notorietatea, contribuția la dezvoltarea și promovarea RTP. Acordarea ”RTP SPECIAL” se face de către Președintele RTP, după cum urmează: 

1. La un tablou de 16 jucători în proba de simplu masculin/feminin, unul dintre jucători poate primi RTP SPECIAL în sensul că devine al cincilea cap de serie indiferent de clasamentul RTP și este tras la sorți imediat după capii de serie pentru ca în primul tur să evite unul din cei patru capi de serie. 

2. La un tablou de 32 de jucători în proba de simplu masculin/feminin, doi jucători pot primi RTP SPECIAL în sensul că devin capi de serie 9 respectiv 10, indiferent de clasamentul RTP. În cazul în care sunt mai mult de opt locuri libere pe tablou și sunt disponibile cel puțin două Bye-uri, le vor primi automat împreună cu tragerea specială la sorți și așezarea pe tablou în apropierea capului de serie care se apropie de nivelul său de joc.

3. La un tablou de 64 de jucători în proba de simplu masculin/feminin, patru jucători pot primi RTP SPECIAL în sensul că devin capi de serie 17, 18, 19 și 20, indiferent de clasamentul RTP. În cazul în care sunt mai mult de 16 locuri libere pe tablou și sunt disponibile cel puțin patru Bye-uri, le vor primi automat împreună cu tragerea specială la sorți și așezarea pe tablou în apropierea capului de serie care se apropie de nivelul său de joc.

4. La un tablou e 128 de jucători în proba de simplu masculin/feminin, opt jucători pot primi RTP SPECIAL în sensul că devin capi de serie 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 și 40 indiferent de clasamentul RTP. În cazul în care sunt mai mult de 32 locuri libere pe tablou și sunt disponibile cel puțin opt Bye-uri, le vor primi automat împreună cu tragerea specială la sorți și așezarea pe tablou în apropierea capului de serie care se apropie de nivelul său de joc.

Art. 58. Preşedintele Romanian Tenis Premium acordă jucătorilor RTP, arbitrilor, partenerilor şi sponsorilor RTP, distincții şi titluri onorifice în semn de apreciere pentru contribuţia lor la dezvoltarea şi promovarea circuitului RTP. Distincţiile şi titlurile onorifice se acordă de către Preşedintele RTP în cadrul unor ceremonii oficiale.

Art. 59. Consiliul Consultativ RTP este format din Președintele RTP, liderul clasamentului de simplu masculin, liderul clasamentului de dublu masculin, liderul clasamentului de dimplu feminin, liderul clasamentului de dublu feminin, liderul clasamentului de dublu mixt, reprezentantul arbitrilor, reprezentantul jucătorilor, reprezentantul jucătoarelor și are următoarele atribuții și proceduri de alegere, decizie și funcționare:

1. Consiliul Consultativ RTP este condus de Președintele RTP. Ședințele se desfășoară doar în prezența Președintelui RTP.

2. Președintele RTP convoacă Consiliul Consultativ RTP ori de câte ori este nevoie pentru a se consulta cu membrii Consiliului cu privire la activitatea RTP.

3. Ședințele Consiliului Consultativ se desfășoară atât fizic, cât și la distanță prin mijloace de comunicare electronică, videocomferință, teleconferință, email, whatsapp. În urma ședințelor, Consiliul Consultativ RTP face recomandări către Președintele RTP. 

4. Recomandările Consiliului Consultativ RTP nu sunt obligatorii pentru RTP. Președintele RTP poate să țină cont de recomandările Consiliului Consultativ RTP, sau nu. 

5, Rolul Consiliului Consultativ RTP este de a implica și responsabiliza jucătorii RTP în dezvoltarea și promovarea circuitului de tenis și de a media divergențele iscate între conducerea RTP și jucători.

6. Reprezenantul arbitrilor se alege din rândul celor care au arbitrat cel puțin un meci în anul competițional RTP. Mandatul reprezentantului arbitrilor în Consiliul Consultativ este de un an de zile. Mandatul poate înceta înainte de limită în urma demisiei din funcție, a excluderii din RTP, în caz de deces sau ca urmare a deciziei Președintelui RTP.

7. Reprezentantul jucătorilor va fi ales din rândul jucătorilor RTP care au disputat cel puțin un meci în anul competițional RTP. Mandatul reprezentantului jucătorilor în Consiliul Consultativ este de un an de zile. Mandatul poate înceta înainte de limită în urma demisiei din funcție, a excluderii din RTP, în caz de deces sau ca urmare a deciziei Președintelui RTP.

8. Reprezentantul jucătoarelor va fi ales din rândul jucătoarelor RTP care au disputat cel puțin un meci în anul competițional RTP. Mandatul reprezentanului jucătoarelor în Consiliul Consultativ este de un an de zile. Mandatul poate înceta înainte de limită în urma demisiei din funcție, a excluderii din RTP, în caz de deces sau ca urmare a deciziei Președintelui RTP.

9. În cazul în care unul dintre reprezentanții aleși prin vot, devine lider RTP în una din probe, locul său va fi ocupat în Consiliul Consultativ RTP de ocupantul locului doi în scrutinul electoral. În cazul în care nu există un al doilea candidat sau acesta nu dorește să ocupe funcția, se organizează noi alegeri pentru postul vacant de reprezentant.

10. În cazul în care un jucător devine lider RTP la simplu și dublu, reprezentantul din clasamentul de dublu devine ocupantului doi al clasamentului.

11. Alegerea reprezentanților se face la finalul fiecărui sezon competițional RTP, prin vot secret. Au drept de vot doar jucătorii și jucătoarele care au disputat cel puțin un meci în anul competițional RTP.

12. Reprezentanții jucătorilor și arbitrilor pot deveni avocații acestora în Consiliul Consultativ RTP să le susțină pro causa și să facă lobby către conducerea RTP pentru anularea, reducerea sau amânarea unor sancțiuni.

13. Jucătorii RTP pot sesiza Consiliul Consultativ RTP cu probleme legate de circuitul RTP.

14. Președintele RTP stabilește calendarul alegerilor pentru Consiliul Consultativ RTP și îl comunică jucătorilor RTP.