Regulament RTP.

Art. 1. Romanian Tenis Premium – RTP este un circuit de tenis naţional organizat de către tenispremium.ro şi destinat iubitorilor de tenis. În circuitul RTP pot participa toţi jucătorii de tenis de câmp de nivel amator, care au vârsta minimă de 18 ani şi care acceptă să devină membri ai RTP şi să respecte prezentul regulament de joc.

Art. 2. RTP include următoarele tipuri de turnee atât pentru simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin şi dublu mixt, după cum urmează: RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000, Super RTP 50, Super RTP 100, Super RTP 250, Super RTP 500, Super RTP 1000, RTP OPEN - GRAND SLAM, RTP SPECIAL OPEN, RTP CUP, RTP PREMIUM, RTP MASTERS OPEN, RTP OPEN PREMIUM, RTP FINALS şi Turneul Campionilor RTP.

a) Turneul de categorie RTP 50 este rezervat jucătorilor debutanţi care abia s-au apucat de tenis. La acest turneu nu pot participa jucătorii de nivel începător, mediu, avansat şi premium.

b) Turneul de categorie RTP 100 este rezervat jucătorilor de nivel începător. La acest turneu nu pot participa jucătorii de nivel mediu, avansat şi premium.

c) Turneul de categorie RTP 250 este rezervat jucătorilor de nivel mediu. La acest turneu nu pot participa jucătorii de avansat şi premium.

d) Turneul de categorie RTP 500 este rezervat jucătorilor de nivel avansat. La acest turneu nu pot participa jucătorii de nivel Premium.

e) Turneul de categorie RTP 1000 este rezervat jucătorilor de nivel Premium. Însă, odată pe an, la început de sezon competiţional, RTP va organiza un turneu RTP 1000 OPEN cu tablou de 64 de jucători în sistem OPEN, în competiţie se pot înscrie toţi jucătorii din circuit, indiferent de nivelul de joc. Cine câştigă într-un an competiţional, un turneul de categorie RTP 1000, nu mai poate participa în acel an la alt turneul RTP 1000, ci doar la Grand SLAM, Turneul Campionilor şi la turnee RTP care au statut OPEN. Regula nu se aplică pentru jucătorul care într-un an competiţional a câştigat un turneu RTP 1000 OPEN.

f) Super RTP 50 se va organiza odată pe an şi la acest turneu vor participa doar jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 50.

g) Super RTP 100 se va organiza odată pe an şi la acest turneu vor participa doar jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 100.

h) Super RTP 250 se va organiza odată pe an şi la acest turneu vor participa doar jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 250.

i) Super RTP 500 se va organiza odată pe an şi la acest turneu vor participa doar jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 500.

j) Super RTP 1000 se va organiza odată pe an şi la acest turneu vor participa doar jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 1000.

k) RTP OPEN  - Grand Slam - turneu organizat odată pe an, la care pot participa toţi jucătorii, indiferent de nivelul de joc.

l) RTP SPECIAL OPEN pentru jucătorii care nu au nicio victorie în circuitul RTP după minim o participare.

m) RTP PREMIUM pentru jucătorii care la final de sezon nu au finală jucată sau câştigată.

m) RTP MASTERS OPEN - turneu organizat odată pe an, la care pot participa toţi jucătorii, indiferent de nivelul de joc.

n) RTP CUP, primul turneu din cadrul circuitului RTP destinat echipelor.

o) RTP OPEN PREMIUM, turneu OPEN pentru toţi jucătorii, ce se va desfăşura odată pe an, în sistem grupe.

p) RTP FINALS pentru jucătorii care au finală RTP jucată într-un an, dar nu şi turneu câştigat.

r) Turneul Campionilor RTP se organizează o singură dată pe an, la final de sezon competiţional, şi la turneu se califică automat doar jucătorii care au câştigat cel puţin un turneu în circit în anul respectiv, indiferent de categoria lui. 

Art. 3. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 50.

a)   În calificări, cât şi pe tabloul principal, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei în regim de super tie-break până la punctul maxim 10. În caz de egalitate la 9-9 în set, se joacă punct decisiv. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

b) Cine câştigă un turneu RTP 50 avansează în mod automat la nivelul de turneu RTP 100 şi nu mai poate evolua la turnee de categorie RTP 50. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 4. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 100.

a)   În calificări, cât şi pe tabloul principal, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei în regim de super tie-break până la punctul maxim 10. În caz de egalitate la 9-9 în set, se joacă punct decisiv. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

b) Cine câştigă un turneu RTP 100, avansează automat la turneul de nivel RTP 250 şi nu va mai putea participa la turnee de nivel RTP 100. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 5. Sistemul de joc în circuitul RTP  la un turneu RTP 250.

a) În calificări, în primul tur pe tabloul principal cât şi în finală, sistemul de joc va fi următorul: primele două seturi în sistem game până la punctul maxim 4. În caz de egalitate la 3-3, se va juca game-ul decisiv şi setul se închide la punctul maxim 4. În caz de egalitate în game, la 40-40, se joacă punct decisiv, fără avantaj. Setul al treilea se va disputa în sistem super tie-break până la punctul maxim 10-9.

b) Din optimi şi până în semifinale inclusiv, meciurile se vor disputa în sistem două seturi din trei, în regim de super tie-break până la punctul maxim 10. În caz de egalitate la 9-9 în set, se joacă punct decisiv. Jucătorii au la dispoziţie cinci minute de încălzire la începutul meciului. Terenurile se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

c)      Jucătorii au la dispoziţie 5 minute de încălzire la începutul meciului. Terenul se schimpă la 1-0 şi apoi la fiecare trei game-uri jucate. Între seturi se acordă o pauză de un minut. În cadrul setului jucat în sistem super tie break terenul se schimbă la fiecare şase puncte jucate şi jucătorii vor lua o pauză de un minut. Între seturi se acordă o pauză de un minut.

4)  Jucătorii care câştigă un turneu RTP 250, avansează în mod automat la nivelul RTP 500 şi nu vor mai putea participa la turnee de nivel RTP 250. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 6. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 500.

a)      În calificări şi pe tabloul principal, sistemul de joc va fi următorul: primele două seturi se joacă în sistem game până la scorul de 4-3, cu punct decisiv la 40-40. În caz de egalizate la 3-3 în set, se joacă un game decisiv şi setul se încheie cu scorul maxim de 4-3. În cazul în care se ajunge la set decisiv, setul trei se va disputa în sistem super-tie-break până la scorul maxim de 10-9.

b) Cine câştigă un turneu de categorie RTP 500, avansează automat la nivel Premium şi nu mai poate participa la turnee inferioare. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 7. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP 1000.

a)      În calificări, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4-3, cu avantaj la 40-40 în game. 

b)      Pe tabloul principal, în primul tur, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4-3, cu punct decisiv la 40-40 în game. 

c) Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la scorul de 10-9.

d) În finală se joacă primele două seturi în sistem game, până la punctul 6, cu avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 6-6, se joacă tie-break. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la scorul de 10-9.

e) Cine câştigă un turneu RTP 1000, nu mai poate particia în acel an competiţional decât la turnee cu statut OPEN cât şi la Turneul Campionilor RTP. Regula nu se aplică dacă câştigătorul a obţinut trofeul prin abandonul adversarului din cauza accidentării, iar cel retras se afla la conducerea scorului.

Art. 8. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP MASTERS OPEN.

a)      În calificări, primele două seturi  se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și punct decisv la 40-40. În caz de egalitate la seturi, setul trei se dispută în sistem super tie break până la punctul maixim 10-9.

b)      Pe tabloul principal, în primul tur, primele două seturi se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și punct decisv la 40-40. În caz de egalitate la seturi, setul trei se dispută în sistem super tie break până la punctul maixim 10-9.

c) Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la scorul de 10-9.

d) În finală se joacă primele două seturi în sistem game, până la punctul 6, cu avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 6-6, se joacă tie-break. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la scorul de 10-9.

Art. 9. Sistemul de joc în circuitul RTP la un turneu RTP OPEN – GRAND SLAM RTP.

a)      În calificări, se joacă până la 6-4, cu tie-break la 6-6 și avantaj la 40-40.

b)      Pe tabloul principal, în primul tur și în finală, sistemul de joc este două seturi din trei, până la scorul de 6-4, tie-break la 6-6 și avantaj la 40-40.

c) Pe tabloul principal, din turul doi şi până în semifinale inclusiv, sistemul de joc va fi două seturi din trei în sistem game, până la punctul 4, fără avantaj la 40-40 în game. În caz de egalitate în set la 3-3, se joacă game decisiv. Dacă este nevoie de set decisiv, setul trei se joacă în sistem super tie-break până la scorul de 10-9.

Art. 10. Sistemul de joc la turneul Super RTP 50. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 50, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 50 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 50.

Art. 11. Sistemul de joc la turneul Super RTP 100. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 100, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 100 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 100.

Art. 12. Sistemul de joc la turneul Super RTP 250. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 250, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 250 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 250.

Art. 13. Sistemul de joc la turneul Super RTP 500. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au câştigat un turneu de categorie RTP 500, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 500 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 500.

Art. 14. Sistemul de joc la turneul Super RTP 1000. Turneul se va desfăşura doar cu jucătorii care au cîştigat un turneu de categorie RTP 1000, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12 sau maxim 16 jucători/jucătoare/perechi. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP. Un campion RTP 1000 poate participa o singură dată în carieră, la un turneu Super RTP 1000.

Art. 15. Sistemul de joc la turneu RTP SPECIAL OPEN. La acest turneu vor putea participa doar jucătorii care au minim un meci jucat în cadrul circuitului RTP şi nu au nicio victorie. Turneul se va desfăşura odată pe an, cu două săptămâni înainte de Turneul Campionilor RTP. Turneul se poate organiza doar dacă se înscriu minim 8 jucători şi maxim 32. Însă, numărul jucătorilor trebuie să fie par, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30 sau 32. Prima etapă de de concurs la acest tunreu se va numi "Calificări" şi va include mai multe Tururi de joc. Spre exemplu, la un tablou de 32 de jucători, în primul Tur de calificări vor fi 16 meciuri, în urma cărora vor rezulta 16 jucători care îştigă meciul, aceştia merg în primul tur pe tabloul principal. Ceilalţi 16 învinşi mai joacă un meci, din care rezultă încă 8 învingători, care merg şi ei în primul tur pe tabloul principal. Cei 8 învinşi mai joacă un meci şi rezultă încă 4 câştigător care la fel vor merge în primul tur de pe tabloul principal. Cei 4 învinşi mai joacă două meciuri, mai rezultă încă două câştigatări care se alătură celor din primul tur de pe tabloul principal. Ultimii doi jucători fără victorie mai joacă un meci şi mai rezultă încă un câştigător care şi el merge în primu tur de pe tabloul principal. Aşadar, din 32 de jucători, 31 vor avea cel puţin o victorie la turneu. Cel de-al 32-lea jucător, rămas fără victorie, va mai juca încă un meci în calificări iar adversarul va fi unul din cei 31 de jucători care au deja victorie. Jucătorul îşi va alege adversarul dintre cei 31 de jucători, pe care consideră că îl va putea învinge pentru a bifa şi el victorie. Indiferent dacă câştigă sau nu ultimul meci din calificări, jucătorul merge şi el în primul tur pe tabloul principal unde se va juca în sistem eliminatoriu. Toate meciurile se desfăşoară în sistem super tie-break până la punctul maxim 10-9, două seturi din trei. Finalistul turneului RTP SPECIAL OPEN merge la RTP Finals iar campionul merge la Turneul Campionilor RTP. În cazul în care într-un sezon competiţional nu există minim 8 jucători fără victorie, turneul va fi organizat şi cu jucătorii care nu au nicio victorie în acel sezon competiţional RTP. 

Art. 16. Sistemul de joc la turneul RTP PREMIUM. Turneul se va desfăşura odată pe an, cu trei săptămâni înainte de Turneul Campionilor RTP, în sistem grupe, de minim 8 jucători, 12, 16, 24, 32 sau 48 jucători/jucătoare/perechi. La acest turneu pot participa doar jucătorii care au minim o participare la un turneu RTP în sezonul curent şi nu au ajuns într-o finală RTP şi nici nu au câştigat vreun turneu RTP în acel an competiţional. Toate meciurile se vor juca în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9, două din trei seturi. Dacă sunt minim 8 jucători, se vor organiza două grupe cu câte 4 jucători/perechi, fiecare jucător/pereche, va disputa trei meciuri în grupe iar primii clasaţi în fiecare grupă merg în finală. La un tablou de 12 jucători/perechi, vor fi 4 grupe a câte 3 jucători/perechi, şi fiecare vor disputa două meciuri în grupe. Primii clasaţi din fiecare grupă merg în semifinale. La un tablou de 16 jucători/perechi, se vor organiza 4 grupe a câte 4 jucători/perechi şi fiecare va disputa 3 meciuri. În semifinale se califică primii clasaţi în fiecare grupă. La un tablou de 24 de jucători/perechi, vor fi 8 grupe a câte trei jucători/perechi, fiecare va disputa câte două meciuri în grupă iar în sferturi de finală se califică primii din fiecare grupă. La tablou de 32 de jucători/perechi, vor fi organizate 8 grupe a câte 4 jucători/perechi în grupe, fiecare disputând trei meciuri iar în sferturi merg primii fin fiecare grupă. La tabloul de 48 de jucători/perechi, vor fi organizate 16 grupe a câte trei jucători/perechi şi fiecare vor disputa câte 2 meciuri în grupă. În optimi de finală merg primii din fiecare grupă. Finalistul se califică la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP.

Art. 17. Sistemul de joc la un turneu RTP CUP. Turneul se va desfăşura odată pe lună, pe parcursul a maxim 30 de zile, în sistem grupe, cu minim 12 echipe şi maxim 24 echipe. Sistemul de desfăşurare a RTP CUP va fi următorul:

a) O echipă va fi formată din 4 jucători şi va avea un căpitan de echipă. În cadrul unei echipe este permis un singur jucător de nivel AVANSAT şi unul de nivel PREMIUM. În cazul în care sunt doi jucători de nivel AVANSAT, ceilalţi doi jucători trebuie să fie neapărat de nivel MEDIU, ÎNCEPĂTOR sau DEBUTANT.

b) Echipa care are în componenţă un jucător de nivel PREMIUM poate avea un singur jucător de nivel AVANSAT, iar ceilalţi doi jucători vor trebui să fie de nivel MEDIU, ÎNCEPĂTOR sau DEBUTANT.

c) O echipă poate formată integral de jucători de nivel mediu, începător sau debutant. Nu este obligatoriu ca fiecare echipă să aibă câte un jucător de nivel AVANSAT sau PREMIUM. 

d) Căpitanul de echipă stabileşte prin consultare cu jucătorii, strategia de joc contra echipelor cu care se duelează în Grupe şi în meciurile directe, stabilind cine intră în fiecare meci. Cu cel puţin două ore înainte de ora stabilită pentru meciuri, Căpitanul de echipă comunică RTP, numele jucătorilor care vor intra în fiecare meci.

e) În Grupe, fiecare echipă va disputa şase meciuri, patru de simplu şi două de dublu contra a două echipe. Câte două meciuri de simplu şi unul de dublu cu fiecare echipă din Grupă. 

f) În cadrul meciurilor din Grupă, fiecare jucător din fiecare echipă trebuie să joace cel puţin un meci. În caz contrar, echipa este descalificată din RTP CUP.  

g) Fiecare echipă va purta un nume oficial pe care-l va comunica RTP înainte de tragerea la sorţi.

h) RTP CUP se va desfăşura cu minim 12 echipe şi maxim 24 echipe, pe pearcursul a 30 de zile calendaristice. În fiecare grupă vor fi repartizate trei echipe. Fiecare Grupă are o echipă drept CAP DE SERIE, stabilită în baza clasamentului celor 4 jucători în clasamentul RTP de simplu. Se adună clasamentul celor patru jucători şi totalul este stabilit ca ierarhie în stabilirea capilor de serie. În caz de egalitate între două echipe la punctajul total, se departajează prin intermediul jucătorului din echipă care este cel mai bine clasat în clasamentul de simplu. Când turneul RTP CUP este format din 12 echipe, vor fi patru Gurpe a câte trei echipe şi prima echipă din grupă se califică direct în semifinale. Când RTP CUP este format din 24 echipe, vor fi opt grupe a câte trei echipe şi prima echipă clasată în grupă se califică în sferturi de finală. 

i) Toate meciurile se desfăşoară în sistem game, până la scorul de 4-3, cu punct decisiv la 40-40. 

j) Componenţa echipelor nu mai poate fi schimbată după tragerea la sorţi a grupelor.

k) Toţi ce patru finalişti RTP CUP se califică automat la RTP FINALS în proba de simplu iar cei patru campioni RTP CUP se califică automat la Turneul Campionilor RTP în proba de simplu.

Art. 18. Sistemul de joc la turneul RTP OPEN PREMIUM. Turneul se va desfăşura odată pe an, în sistem OPEN, cu 64 de grupe. În fiecare grupă vor fi 3 jucători/perechi, fiecare disputând două meciuri. Cine se clasează pe primul loc în grupă, merge în turul doi. Apoi, sistemul de joc va fi eliminatoriu. Sistemul de joc din grupe până în semifinale inclusiv va fi super tie-break până la punctul maxim 10-9, două seturi din trei, iar finala se joacă în sistem clasic până la 6, două seturi din trei. Finalisul merge la RTP Finals iar campionul la Turneul Campionilor RTP.

Art. 19. Sistemul de joc la RTP Finals - Turneul Finaliştilor RTP. Turneul se organizează odată pe an, cu 7 zile înainte de Turneul Campionilor RTP. La acest turneu pot participa doar jucătorii care au doar finală jucată în acel sezon competiţional, fără să fi câştigat un turneu RTP.  Turneul Finaliştilor se poate ţine într-o probă cu minim 8 jucători/jucătoare/perechi. Sistemul de joc este cu tablou eliminatoriu, două seturi din trei până la scorul de 4-3, iar setul decisiv se dispusă în sistem super tie-break până la scorul maxim 10-9. Capii de serie se vor stabili în funcţie de clasamentul RTP. Punctajul maxim acordat câştigătorilor fiecărei probe, va fi de 1000 puncte RTP.

Art. 20. Sistemul de joc în circuitul RTP la Turneul Campionilor va fi, două seturi din trei seturi, în sistem game, până la scorul 4-3, cu punct decisiv la 40-40. În caz de egalitate la seturi, setul trei se dispută în sistem super tie break până la punctul maxim 10-9.

Art. 21. RTP 50 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 32 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, şi minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 50 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 32 de jucători/jucătoare.

Art. 22. RTP 100 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 32 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, şi minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 100 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 32 de jucători/jucătoare.

Art. 23. RTP 250 este format din tablou principal de minim 16 jucători şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim 16 perechi la dublu masculin/feminin, minim 8 perechi şi maxim16 perechi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 250 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

Art. 24. RTP 500 este format din tablou principal de minim 32 de jucători şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 16 perechi şi maxim 32 perechi la dublu masculin/feminin şi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 500 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

Art. 25. RTP 1000 este format din tablou principal de minim 32 şi maxim 64 de jucători la simplu masculin/feminin, minim 16 de perechi şi maxim 32 perechi la dublu masculin/feminin şi la dublu mixt. Punctajul maxim acordat câştigătorului va fi de 1000 puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 64 de jucători/jucătoare.

Art. 26. RTP OPEN - GRAND SLAM - Turneul se organizează odată pe an şi va avea tablou de 128 de jucători/jucătoare în proba de simplu şi maxim 64 de perechi pentru probele de dublu masculin/feminin/mixt. Câştigătorul primeşte 2000 de puncte RTP. În probele de simplu feminin şi simplu masculin, tabloul de calificări nu poate fi mai mare de 128 de jucători/jucătoare.

Art. 27. Turneul Campionilor se organizează la finalul unui an şi la competiţie sunt calificaţi toţi cei care au câştigat cel puţin un turneu în circuitul RTP indiferent de categoria lui.  Turneul Campionilor se poate ţine într-o probă cu minim 8 jucători/jucătoare/perechi. Capii de serie se vor stabili în funcţie de clasamentul RTP. Turneul se va desfăşura în sistem elimintatoiu, cu tablou de minim 8 jucători. Sistemul de joc va fi două seturi din trei, în sistem game până la scorul maxim 4-3, cu punct decisiv la 40-40, iar setul trei se dispută în sistem super tie break până la scorul maxim 10-9.

Art. 28. RTP OPEN SERIES. În cadrul ciruitului RTP, toate turneele OPEN se vor reuni în cadrul RTP OPEN SERIES. Acest mini circuit include 7 tipuri de turnee: RTP 50 OPEN, RTP 100 OPEN, RTP 250 OPEN, RTP 500 OPEN, RTP 1000 OPEN, RTP OPEN şi RTP Masters OPEN . În fiecare lună va fi programat câte un turneu OPEN iar sistemul de joc, tabloul de concurs şi grila de puncte RTP, sunt identice cu cele de la turneele RTP 50, RTP 100, RTP 250, RTP 500, RTP 1000. în privinţa RTP OPEN SERIES se va crea o grilă specială de puncte şi premii RTP. Toţi jucătorii, indiferent de nivelul de joc, pot participa la toate cele 7 turnee cuprinse în cadrul RTP OPEN SERIES. Cine bifează participarea la toate cele 7 turnee din cadrul RTP OPEN SERIES, la final de sezon, primeşte un super bonus de puncte şi premii RTP. 

Art. 29. Participarea la turneele RTP. Pot participa la un turneu organizat de RTP jucătorii care au vârsta minimă de 18 ani şi care nu au probleme de sănătate. Prin participarea la un turneu RTP, jucătorul îşi asumă pe propria răspundere că este sănătos şi că poate face faţă efortului fizic necesar participării la o competiţie sportivă de tenis ce se de sfăşoară pe parcursul unei zile, sau a mai multor zile. Jucătorii pot participa la un turneul RTP, doar după ce au achitat taxa de turneu stabilită de RTP. Jucătorii care au achitat taxa de turneu dar nu s-au prezentat la competiţie nu vor primi înapoi contravaloarea taxei plătite.

Art. 30. Organizarea unui turneu în circuitul RTP. Un turneu de tenis în circuitul RTP presupune un tablou principal de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin, dublu mixt.

1.       Un turneu poate include doar o probă, două, trei, patru sau toate cinci.

2.       Numărul locurilor pe tabloul principal, rezervate calificărilor se stabileşte în funcţie de numărul jucătorilor înscrişi în turneul de calificare.

3.   Un wild card este acordat unui jucător sau unei perechi la dublu masculin/feminin sau dublu mixt, de către directorul turneului, fie la cererea unui jucător/jucătoare, fie ca şi invitaţie adresată unui jucător pentru a-l ajuta să revină în circuitul RTP sau pentru a creşte notorietatea turneului.  

4.    În timpul unui meci de tenis de câmp, organizatorul asigură un arbitru de scaun.

5.   La începutul meciului se efectuează fotografia oficială cu jucătorii şi arbitrul de scaun, după care arbitrul le explică jucătorilor regulile şi efectuează tragerea la sorţi. După care, oferă jucătorilor trei minute de încălzire.

6.   Fiecare jucător serveşte de câte două ori, păstrându-se regula de primul şi al doilea serviciu. Dubla greşeală se aplică atunci când un jucător a servit de două ori consecutiv în afara careului de serviciu.

7.   Terenul se schimbă după fiecare şase puncte jucate, în cazul în care se aplică sistemul de super tie break. Iar la sistemul game se aplică regulamentul clasic din tenis.

8.   În caz de sistem super tie break, pauză se face la fiecare 6 puncte jucate şi după încheierea fiecărui set. Pauza are o durată de un minut.

9.   În caz de accidentare, arbitrul poate acorda time out medical la solicitarea jucătorului.

10.   Deciziile arbitrului de scaun sunt definitive şi trebuie respectate de către toţi jucătorii. Deciziile arbitrului de scaun pot fi schimbate doar de către Supervisorul RTP.

Art. 31. Sancţiuni. Un jucător poate primi sancţiuni gradual, în funcţie de faptele comise care atrag după sine încălcarea regulamentului RTP, după cum urmează:

1.       Avertismentul verbal se aplică în timpul meciului de tenis de către arbitrul de scaun în cazul în care un jucător manifestă un comportament nesportiv în timpul meciului. Aruncă cu racheta, înjură, adresează cuvinte nepotrivite, sau înjurături, celuilalt jucător, arbitru de linie, copil de mingi, arbitru de scaun sau unui spectator.

2.       Avertisment scris(aplicat de arbitrul de scaun, directorul turneului, directorul RTP);

3.       Pierderea primului serviciu (aplicat de arbitrul de scaun);

4.       Pierderea celui de-al doilea serviciu şi implicit pierderea unui punct în game (aplicat de arbitrul de scaun);

5.       Pierderea unui game sau a mai multor game-uri (aplicat de arbitrul de scaun);

4.       Pierderea meciului prin descalificare(aplicat de arbitrul de scaun, Supervisorul RTP, directorul turneului, directorul RTP)

5.       Amendă în bani. Cuantumul amenzii se stabileşte de către RTP în funcţie de gravitatea faptei jucătorului. (decisă de conducerea RTP).

6.       Pierderea de puncte RTP. (decisă de conducerea RTP).

7.       Suspendarea din RTP. (decisă de conducerea RTP).

8.       Excluderea din RTP. (decisă de conducerea RTP).

Art. 32. Pierderea calităţii de membru al RTP

Un jucător îşi poate pierde calitatea de membru RTP în următoarele situaţii: 

1. Prin Deces.

2. Prin excluderea din RTP decisă de Directorul RTP.

3. Prin renunţarea voluntară a unui membru, transmisă în scris către RTP.

4. Pierderea calităţii de membru RTP în una din cele trei situaţii atrage după sine, eliminarea de pe site-ul tenispremium.ro şi pierderea definitivă a clasamentului şi a palmaresului RTP şi a dreptului de a participa la competiţiile organizate de RTP.

5. În cazul în care un jucător a părăsit de bună voie RTP şi după o anumită perioadă doreşte să revină în RTP, va putea să redevină jucător RTP doar dacă Directorul RTP aprobă acest lucru şi doar contra unei taxe stabilită de RTP.

6. Exluderea din RTP se aplică şi jucătorilor care prin comportamentul lor manifestat în preajma terenului de joc, au perturbat, întrerupt, afectat, un meci.

7. Excluderea din RTP este decisă de conducerea RTP în caz de încălcare a regulamentului RTP. Anularea excluderii poate fi decisă în mod excepţional de către RTP.

Art. 33. Clasamentul RTP se actualizează după fiecare competiţie desfăşurată. Valabilitatea punctelor este de 365 de zile din momentul în care au fost câştigate de jucător.

Art. 34. Un jucător poate să îşi îngheţe clasamentul RTP din motive medicale. Acest lucru se poate face prin trimiterea unui email către conducerea RTP la office@tenispremium.ro prin care solicită îngheţarea clasamentului. În urma acestei solicitări, clasamentul jucătorului/jucătoarei, este îngheţat pentru o durată de maxim 365 de zile. Punctajul obţinut în momentul validării cererii de îngheţare, este valabil maxim un an de zile. Clasamentul este dezgheţat în momentul în care jucătorul/jucătoarea revine în circuit. În acel moment, la punctele existente se adaugă cele câştigate de jucător/jucătoare, la turneul la care participă. Din acel moment, punctele îngheţate încep să îşi piardă valabilitatea în ritmul de 365 de zile de la câştigare.

Art. 35. În cazul în care un jucător/jucătoare este suspendat/ă din circuitul RTP, punctele se pierd în acelaşi ritm ca şi când jucătorul ar fi în circuit.

Art. 36. Cuantumul premiilor se stabileşte de RTP pentru fiecare turneu în parte, în funcţie numărul participanţilor. Premiile în bani se achită jucătorilor în maxim 7 zile de la câştigarea acestora.

Art. 37. Potrivit Art. 110 din Codul Fiscal, premiile mai mari de 600 lei, sunt impozabile cu 16%. Impozitul se reţine de către RTP din premiul câştigat de jucător şi virat la bugetul de stat.

Art. 38. Un jucător poate fi primit la un turneu RTP doar dacă a achitat taxa de participare.

Art. 39. Taxa de participare se va restitui integral, la cererea jucătorului, în cazul în care turneul a fost anulat şi reprogramat la o altă dată, din motive organizatorice (număr insuficient de participanţi, condiţii meteo nefavorabile).

Art. 40. Taxa de participare nu se va returna jucătorului dacă acesta nu s-a prezentat la turneu în ziua desfăşurării acestuia.

Art. 41. RTP poate modifica tragerea la sorţi pe tabloul de calificări cât şi pe tabloul principal de joc, dacă la debutul turneului, unul sau mai mulţi jucători nu s-au prezentat în concurs. Jucătorul care nu se prezintă la meci, este scos de pe tablou, pierde punctele alocate etapei de concurs, iar adversarul primeşte BYE şi se califică automat în etapa următoare.

Art. 42. La un tablou de 128 de jucători RTP stabileşte 32 de capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 64 de jucători RTP stabileşte 16 capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 32 de jucători RTP stabileşte 8 capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 16 jucători RTP stabileşte patru capi de serie în baza clasamentului RTP. La un tablou de 8 jucători RTP stabileşte doi capi de serie în baza clasamentului RTP.

Art. 43. RTP acordă BYE capilor de serie dacă tabloul de concurs nu este complet.

Art. 44. RTP introduce pe tabloul principal cât şi pe cel al calificărilor opţiunea GUEST, pentru a da posibilitatea jucătorilor care se hotărăsc pe ultima sută de memtri după ce tragerea la sorţi a fost efectuată. În cazul în care pe tabloul principal sau pe cel al calificărilor există opţiunea GUEST, iar un jucător doreşte să participe la turneu, va fi întrodus pe tabloul de concurs. În cazul în care opţiunea GUEST nu a fost înlocuită cu numele unui jucător până la startul meciului, aceasta se transformă în BYE şi jucătorul se califică automat în turul următor.

Art. 45. Jucătorul care abandonează la debutul meciului, sau în timpul partidei, indiferent de scor, primeşte punctele şi premiul prevăzut etapei respective de joc, iar adversarul câştigă partida.

Art. 46. RTP desemnează pentru fiecare turneu organizat, un Supervisor RTP care are rolul de a aplica regulamentul RTP şi să vegheze la buna desfăşurare a turneului. Supervisorul RTP poate să modifice o decizie luată de un arbitru de scaun dacă aceasta este eronată sau contravine Regulamentului RTP. Supervisorul RTP poate interveni într-un meci fie la soliictarea unuia dintre jucători, fie la solicitarea arbitrului de scaun sau se poate autosesiza când constată o greşeală de arbitraj, un comportament nesportiv a unuia dintre jucători sau în alte situaţii care impun prezenţa Supervisorului RTP. Deciziile Supervisorului RTP sunt definitive şi obligatorii pentru toţi jucătorii RTP şi arbitrii RTP. Decizia Supervisorului RTP poate fi schimbată sau anulată doar de către Directorul RTP. 

Art. 47. Un jucător trebuie să îşi respecte adversarul indiferent de nivelul de joc al acestuia. Comentariile negative, ironiile, jignirile, agresiunile verbale şi/sau fizice, aprecierile negative la adresa jocului adversarului, atrag după sine sancţiuni jucătorului în cauză care pot merge până la descalificare şi pierderea meciului.

Art. 48. Deciziile arbitrului de scaun sunt obligatorii pentru toţi jucătorii aflaţi în competiţie. Jucătorii sunt obligaţi să respecte deciziile arbitrului de scaun. În cazul în care doresc să conteste o decizie, cer arbitrului de scaun să verifice urma mingii iar decizia luată de arbitru după verificare poate fi contestată doar la Supervisorul RTP. 

Art. 49. Jucătorii şi arbitrii vor respecta integral prezentul Regulament RTP cât şi deciziile adoptate de Directorul RTP în calitate de organizator al circuitului Romanian Tenis Premium.

Art. 50. Jucătorii care pe parcursul unui an calendaristic nu participă la niciun turneu RTP, vor fi excluşi din circuit şi nu vor mai putea să redevină jucători în circuitul RTP. Excepţie fac jucătoarele însărcinate, sau care au născut, jucătorii accidentaţi, cât şi cei care locuiesc într-un oraş unde RTP nu a organizat un turneu.

Art. 51. În timpul desfăşurării partidei de tenis, la final de set, jucătorii pot părăsi terenul pentru pauză de vestiar, doar dacă Arbitrul aprobă acest lucru. Pauza de vestiar nu poate fi mai mare de 3 minute. În cazul în care jucătorul pleacă de pe teren fără acordul arbitrului, acesta este descalificat şi adversarul său este desemnat câştigător. 

Art. 52. Un jucător poate solicita Arbitrului, pauză de toaletă, doar la finalul unui game jucat sau la final de set. Pauza nu poate fi mai mare de trei minute.

Art. 53. Pe parcursul desfăşurării unui meci, un jucător poate solicita o singură pauză de vestiar sau de toaletă. 

Art. 54. În cazul în care temperatura exterioară indică mai mult de 35 de grade, Arbitrul poate acorda o pauză de 5 minute în fiecare set, pentru rehidratare şi răcorire.

Art. 55. Jucătorii care trag de timp atât la serviciu cât şi la retur, primesc avertisment din partea arbitrului. După al doilea avertisment în meci, arbitrul îi va lua primul serviciu. Apoi, un punct, iar dacă situaţia persistă, jucătorul în cauză îşi pierde fie încă un punct, în cazul în care se joacă în sistem tie-break, fie un game, pentru fiecare nouă tragere de timp.

Art. 56. Fiecare jucător are la dispoziţie 30 de secunde pentru a servi. Dacă depăşeşte acest timp, este avertizat de arbitru şi apoi curg penalizările prevăzute la Art. 38.

Art. 57. Prin participarea la un turneu RTP, jucătorul îşi dă acordul pentru a fi fotografiat şi filmat la începutul şi în timpul competiţiei iar fotografiile şi înregistrările video în care apare să fie utilizate în mod gratuit de RTP în scopul promovării circuitului Romanian Tenis Premium.

Art. 58. Campionul şi finalistul unui turneu RTP sunt obligaţi să participe la festivitatea de premiere organizată de RTP. În cazul în care campionul şi/sau finalistul refuză să participe la festivitatea de premiere a turneului, aceştia vor fi descalificaţi. Vor pierde titlul câştigat, li se va anula premiul în bani şi vor pierde toate punctele câştigate în turneu. În plus, vor primi o suspendare de 6 luni de zile în cadrul circuitului RTP şi vor fi amendaţi cu 500 de euro.

Art. 59. Campionul şi/sau finalistul unui turneu RTP care refuză să participe la şedinţa foto/video oficială a RTP, este descalificat şi pierde titlul câştigat, aplicându-se toate scancţiunile prevăzute la articolul 45 din Regulamentul RTP.

Art. 60. RTP acordă jucătorilor, mai multe bonusuri, după cum urmează:

1. Bonus de participare la turneele RTP, care se acordă după încheierea sezonului competiţional. În funcţie de numărul turneelor jucate (minim două) şi a taxei de participare plătite, jucătorul primeşte un bonus de fidelitate din partea RTP, pe care îl poate utiliza în următorul an competiţional. Condiţiile de acordare a bonusului sunt comunicate de către RTP, jucătorilor.

2. Bonus acordat unui jucător când aduce alt jucător în circuit. Se aplică un bonus de 10% din taxa plătită de jucătorul nou adus în circuit. 

3. Bonus pentru primul jucător care atinge 100 de meciuri jucate în circuitul RTP.

4. Bonus pentru primul jucător care câştigă 10 turnee RTP într-un singur sezon competiţional.

5. Bonus pentru jucătorul care devine în premieră lider RTP.

6. Bonus pentru participarea la toate turneele din cadrul RTP OPEN SERIES.

7. Bonus de puncte la final de sezon competiţional pentru jucătorul care a participat la cele mai multe turnee RTP. În acest caz, RTP îi va acorda un bonus de 10% din totalul punctelor acumulate în tot sezonul, puncte RTP a căror valabilitate este de 365 de zile.

Art. 61. RTP acordă jucătorilor fideli, care într-un sezon competiţional participă la minim cinci turnee RTP, un bonus de 10% din totalul punctelor RTP adunate prin participarea la cele cinci turnee. Punctele RTP oferite unui jucător, ca şi bonus de fidelitate, au valabilitate 365 de zile din momentul acordării. Bonusul se acordă cînd jucătorul a înregistrat participarea la cel de-al cincilea turneu RTP. Bonusul de 10% din totalul punctelor RTP acumulate de jucător la cele cinci turnee, se rotunjeşte în sus, astfel încât să fi o cifră rotundă şi întreagă, precum, 10, 20, 30, 40, 50 sau 100.

Art. 62. RTP introduce regula "GOLDEN TICKET". În baza acestei reguliun jucător RTP poate solicita o sigură dată în carieră, un "Ticket GOLD", cu ajutorul căruia poate participa la un turneu inferior nivelului său de joc. Ticketul GOLD poate fi solicitat de un jucător aflat în una din următoarele situaţii: revine în circuit după o accidentare, din cauza vârstei înaintate, numărul mare de înfrângeri la turneele la care a participat în sezonul regulat, pauză competiţională mai mare de un an de zile, jucători care au rămas fără clasament RTP. Directorul RTP aprobă o astfel de cerere doar dacă jucătorul îndeplineşte următoarele condiţii: în sezonul competiţional jucătorul nu a acces într-o finală RTP şi nici nu a câştigat vreun turneu RTP.  Ticketul Gold se acordă o singură dată unul jucător şi doar pentru a participa la un turneu RTP inferior nivelului său, cu un singur nivel. Mai exact, un juctător de nivel RTP 100 poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu de categorie RTP 50. Un jucător de nivel mediu poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu RTP 100. Un jucător de nivel Avansat poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu de categorie RTP 250. Iar un jucător de nivel Premium poate solicita un Ticket Gold pentru a participa la un turneu RTP 500. Rolul Ticketului Gold este acela de a veni în sprijinul jucătorilor care au participat regulat în circuit la turneele RTP, foşti campioni RTP, foşti lideri RTP, pentru a-i ajuta să revină în circuit. Un Ticket GOLD se acordă unui singur jucător în cadrul unui turneu RTP. În baza Ticketului GODL, jucătorul accede pe tabloul principal la turneul respectiv, indiferent de clasamentul său. Ticketul GOLD nu îl scuteşte pe jucător de plata taxei de participare la turneul RTP.

Art. 63. Primul jucător care bifează 100 de meciuri disputate în cadrul circuitului RTP, în cadrul unei probe fie de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin sau dublu mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de meciuri disputate în cadrul circuitului. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de meciuri jucate la RTP. 

Art. 64. Primul jucător care bifează participare la 100 de turnee în cadrul circuitului RTP, în proba de simplu masculin/feminin/dublu masculin/dublufeminin/dubli mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de turnee disputate în cadrul circuitului la una din cele cinci probe RTP. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de turnee jucate la RTP. 

Art. 65. Primul jucător care bifează 100 de meciuri câştigate în cadrul circuitului RTP, în cadrul unei probe fie de simplu masculin, simplu feminin, dublu masculin, dublu feminin sau dublu mixt, va fi recompensat de către Romanian Tenis Premium. RTP va denumi un turneu cu numele jucătorului care atinge performanţa de 100 de meciuri câştigate în cadrul circuitului. Jucătorul va avea parte de o ceremonie de premiere în cadrul căreia va primi o plăcuţă cu numele său şi cu meţinuea că a atins 100 de victorii la RTP. 

Art. 66. Preşedintele Romanian Tenis Premium acordă jucătorilor RTP, arbitrilor, partenerilor şi sponsorilor RTP, distincii şi titluri onorifice în semn de apreciere pentru contribuţia lor la dezvoltarea şi promovarea circuitului RTP. Distincţiile şi titlurile onorifice se acordă de către Preşedintele RTP în cadrul unor ceremonii oficiale.