Radu Ionescu a câștigat turneul de tenis RTP 500 GOLD CUP 2023

Radu Ionescu a devenit duminică, 18 iunie 2023, în premieră, campion RTP, după ce s-a impus în finala turneului RTP 500 GOLD CUP, în fața lui Sorin Păuna, competiție desfășurată la Academia Victor Hănescu din București.

Radu Ionescu,
aflat la a doua participare la un turneu RTP, a profitat de retragerea primului adversar, Nicu Păsăroiu și a acces în premieră într-o finală RTP. În optimi de finală l-a învins pe favoritul numărul cinci al turneului, Florin Mirea iar în semifinale a trecut de Răzvan Orlando Negru, favorit numărul șase al competiției. În finală a reușit să-l învingă pe Sorin Păuna în minim de seturi și să-și treacă în palmares primul titlu RTP. Pentru această reușită, Radu Ionescu a fost răsplătit cu un premiu în valoare de 200 lei, un voucher RTP în valoare de 100 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și o cutie cu 16 batoane Heidi, noul sponsor al RTP. În plus, campionul RTP a mai primit și un voucher de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2023, celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete și trofeul turneului ce va fi personalizat cu numele său. Grație victoriei la turneul RTP 500, Radu Ionescu avansează la nivel RTP 1000 în cadrul circuitului de tenis.


Sorin Păuna a bifat în premieră prima sa finală RTP din carieră, A reușit patru victorii frumoase însă în finală nu a mai reușit să se impună. În optimi l-a eliminat pe principalul favorit al turneului, Luchian Cincu iar în sferturi a trecut de Andrei Kassab, favoritul numărul opt al turneului. Pentru prima sa finală RTP din carieră, Sorin Păuna a fost recompensat cu un premiu în valoare de 150 lei, un voucher RTP de 50 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și o cutie cu 16 batoane Heidi. În plus, a primit și trofeul finalistului turneului RTP 500 ce va fi personalizat cu numele său și un voucher de 50 lei pentru RTP FINALS 2023.


Patru jucători și-au făcut debututl în cadrul circuitului RTP la turneul din 18 iunie: Matei Teișanu, Teodor Crăciun, Lucian Botezatu și Giotoiu Andrei.