Andrei Giotoiu a devenit în premieră campion RTP la simplu masculin

Andrei Giotoiu a cucerit duminică, 21 aprilie 2024, turneul RTP 100 RECENT NEWS CUP, desfășurat la Tracia Tenis Club din București. Ploieșteanul l-a învins în finală pe Zelekta Shai. 32 de jucători au participat la primul turneu RTP 100 din anul 2024, desfășurat în aer liber.

Andrei Giotoiu,
desemnat principal favorit al turneului RTP 100, a reușit să acceadă în a doua finală RTP 100, consecutivă din anul 2024. Andrei Giotoiu a fost învins în data de 3 martie 2024, în finala turneului RTP 100 SILVER CUP 2024, de către Andrei Claudiu Popa. Duminică, a fost cel mai bun din cei 32 de participanți la turneul RTP 100 RECENT NEWS CUP 2024. Însă drumul până în finală nu a fost deloc facil. Trei din cele cinci meciuri disputate, s-au încheiat după set decisiv. În finală s-a duelat cu Zelekta Shai, iar debutul a fost cu stângul, întrucât a pierdut primul set cu 4-10, extrem de rapid. A reușit să se redreseze în setul doi pe care l-a câștigat cu 10-3, iar în cel decisiv s-a impus cu 10-5.

La ceremonia de premiere, Andrei Giotoiu a recunoscut că a intrat cu emoții și că se temea de adersarul său, fapt ce i-a provocat un blocaj total în primul set al finalei. Grație acestui succes, care se adaugă la titlul cucerit în 2023, la dublu masculin, alături de Luchian Cincu, la turneul RTP Luchian Cincu Trophy, Andrei Giotoi avansează la nivel RTP 250 și este calificat la Turneul Campionilor RTP 2024. În dar, din partea RTP, Andrei Giotoiu a primit trofeul de campion RTP 100 ce va fi personalizat cu numele său, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 100 de puncte RTP, cât și celebra cutie cu șosete de la Laboratorul de Șosete. În plus, a mai primit și 150 lei, un voucher RTP de 50 lei și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP.


Ștefan Costin, jucător și arbitru RTP, la ceremonia de premiere a turneului, i-a înmânat cupa de campion RTP 100, sticla de vin de la Crama Oprișor și cutia cu șosete de la spornosrul RTP, Laboratorul de Șoete.


Zelekta Shai, desemnat al șaptelea favorit al turneului RTP 100, a reușit surpriza competiției, calificându-se în finală. Adversarul său din finală, Andrei Giotoiu declara la debutul turneului că el era principalul favorit la câștigarea competiției și se pare că a fost foaete aproape ca predicția să se împlinească. Numai că după ce a câștigat rapid primul set, Zelekta nu a mai reușit să țină pasul cu Giotoiu și a pierdut următoarele două seturi.


La ceremonia de premiere, dând dovadă de fair play, Zelekta Shai a declarat că și în primul set pe care l-câștigat, a simțit că Andrei Giotoiu joacă mai bine decât el. Shai a spus că nu este trist că a pierdut finala și că se bucură de acest rezultat. Soția sa, aluka Zelekta, și ea jucătoare RTP, i-a oferit la ceremonia de premiere, trofeul de finalist RTP 100 și sticla de vin de la Crama Oprișor. În plus, Shai a mai primit și 110 lei, un voucher de 30 lei de la RTP și 50 lei pentru RTP FINALS 2024. În data de 
29 octombrie 2023, Zelekta Shai a cucerit turneul RTP Special Open, după ce s-a impus în finală în fața lui Cătălin Marinov.


32 de jucători au participat la turneul RTP 100 RECENT CUP 2024, iar Ciprian Olariu și-a făcut debutul în circuit.

Toți cei 32 jucători participanți la Turneul RTP 100 din 21 aprilie 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.