Vlad Popescu a cucerit primul turneul RTP 50 din anul 2024

Vlad Popescu a devenit în premieră, Campion RTP, după ce duminică 3 martie 2024, l-a învins în finala turneului RTP 50 GOLD CUP, pe favoritul opt al turneului, George Cătălin Munteanu.

Primul turneu de tenis de categorie RTP 50 din anul 2024 a fost adjudecat de către Vlad Popescu, după o zi plină de tenis. Vlad Popescu și-a adjudecat primul său titlu la RTP după cinci victorii consecutive la RTP 50 și alte trei meciuri jucate în paralel, la RTP 100. După ce și-a luat revanșa în primul tur în fața lui Alexandru Eftimie, cel care-l eliminase în 2023 în semifinale la RTP 50, Vlad Popescu l-a învins în optimi pe favoritul cinci al turneului, Bogdan Din, iar în sferturi s-a impus în fața lui Marius Vărzaru, favorit trei al turneului. În semifinale l-a învins pe Popa Radu Dumitru. În finală s-a impus în două seturi în fața lui George Cătălin Munteanu, favoritul opt al turneului. Vlad Popescu a bifat astfel un record de meciuri jucate într-o singură zi la RTP, dar și prima finală jucată și câștigată. Grație acestei perfornanțe notabile, Vlad Popescu a fost recompensat cu 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2024, 50 puncte RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de campion RTP 50 ce va fi personalizat cu numele său. La ceremonia de premiere, Vlad Popescu a declarat că în semifinala cu Popa Radu Dumitru, după ce a pierdut primul set cu 5-10, se gândea că va pierde și mai cateboric setul doi și că va pleca acasă, întrucât adversarul său era mai bun, însă în mod miraculos a reușit să întoarcă soarta semifinalei. 


George Cătălin Munteanu a reușit un turneu fantastic la RTP, la doar șase luni de la debutul în circuitul de tenis. Desemnat în premieră cap de serie la un turneul RTP, George Munteanu a reușit să câștige trei din cele patru meciuri disputate la RTP 50, plus un meci jucat în acceași zi, la RTP 100. A reușit să se califice în premieră în prima sa finală RTP din carieră. Oboseala acumulată după cele trei meciuri de la RTP 50, toate maraton, terminate în set decisiv, cu prelungiri, și-a spus cuvântul în finală, unde a cedat în două seturi, deși în setul doi a avut trei mingi de set. Pentru prima sa finală RTP din carieră, George Munteanu a fost recompensat cu 50 lei pentru RTP FINALS 2024, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul de finalist RTP 50 ce va fi personalizat cu numele său. 


19 jucători au participat la primul turneu RTP 50 din anul 2024, în cadrul căruia doi jucători au și debutat: Andrei Cristian Deleanu și Dănuț Petrov.

Toți cei 19 jucători participanți la Turneul RTP 50 din 3 martie 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.